Skorpió Nap (2016.10.23.-11.22.): A lélek újjászületése

Az asztrológiában a Skorpió típusú (Nap, Hold, Aszcendens) embereket tartják a legmegfoghatatlanabb karaktereknek és nem véletlen.


A lélek a Mérlegben felismerte, hogy mennyire fontosak az emberi kapcsolatok és a párkapcsolat valamint az egyensúly, így ebben a jelben alámerül, hogy meggyógyítsa begyűjtött sebeit, azaz önmagát. Amit az ember nem ismer elég mélyen, attól fél és a Skorpió típusú embert nem lehet kiismerni egy hamar. Végletes, titkolózó, kiváló emberismerő és szenvedélyes. Jelmondata: „Mindent vagy semmit”. Vagy szeret vagy gyűlöl. Szerelemben tüzes, akaratos, bosszúálló, de mindent megtesz szerelméért és ha kell tűzbe megy érte. Nehezen engedi el a szerelmeit, barátait, sokáig fájnak a sebei, azonban ezt kiválóan titkolja. Nagyon pontos a memóriája. Jól bírja a fizikai és lelki terhelést, rá biztosan számíthatunk ha nehézségeink akadnak. Kiváló szerető, mert nem ismer határokat és megadja a másiknak, amire legbelül vágyik. Munkában szívós, olyan ember, akire lehet építeni. A hazugságot nem tűri és azonnal felismeri. Ragaszkodó és birtokló.

Minden olyan tabunak számított dolog a Skorpió uralma alá tartozik, amivel nem szívesen foglalkozunk, amit nem tudunk kontrollálni: halál, örökség, veszteségek, adósságok, szexualitás.

Uralkodó bolygója a Plútó és a Mars, asztrológiai háza a 8.ház, színe a fekete és vörös, mitológiai alakja Hádész, az alvilág ura. Az alvilág kincsét csak úgy lelhetjük meg, ha jó mélyre merülünk. Az alvilág a lelkünket szimbolizálja. Ahhoz, hogy megleljük magunk értékeit, először mélyre kell nézzünk, minden rejtett sötét sarkot át kell kutassunk. De ehhez bátorság kell, amit a Skorpió időszak alatt megkapunk.

Ebben az időszakban szembesülhetünk eltemetett félelmeinkkel, érzéseinkkel, bűntudatunkkal és vágyainkkal, melyek megkötnek és birtokolnak még bennünket. A feladat, hogy ezeket elengedjük, mert csak az lehet a mienk, amit oda tudunk adni a Teremtőnek. Úgy érezhetjük, hogy képtelenek vagyunk embereket elengedni akiket valaha szerettünk, mert egyszerre érezhetünk haragot, bosszút és tudjuk, hogy az egyetlen út a megbocsátás lehet. Azonban ez egy folyamat, melyet nem lehet megspórolni és át kell érezzük a fájdalmat, hogy elengedhessük ezeket a személyeket, helyzeteket. Mindeközben úgy érezhetjük, hogy teljesen magunkra vagyunk utalva és nem fogok kertelni, ezekben a lelki folyamatokban csak magunkra számíthatunk. Persze kellenek az emberi kapcsolatok és jó, ha van aki fogja a kezünket, de az élet és halál igazi kérdésein csak mi evickélhetünk át egyedül. Egyedül jövünk a világra a szülőcsatornán keresztül és egyedül lépünk át a túlvilágra. Csak önmagunkat gyógyíthatjuk meg.

Olyan ez, mint mikor Luke Skywalkernek be kellett mennie egy sötét erdőbe és ott szembesült saját félelmeivel, melyek nem voltak valósak. Fontosnak tartom, hogy merjük megélni az érzéseinket, ha sírni kell sírjunk, de ne álljunk bosszút senkin, nem éri meg. A Skorpió Nap időszakában be tudjuk gyógyítani sebeinket sokkal hatékonyabban, mint bármely más időszakban. Felerősödhetnek vágyaink, ösztöneink, azonban fontos gyakorolni az önkontrollt. Alacsony szinten bosszúállók és agresszívak lehetünk, magas szinten azonban lelkileg szárnyalhatunk és utat mutathatunk másoknak is.

Meglátásom szerint azért sem szeretik sokan a Skorpió jegyet, mert manapság az a divatos, ha kifele minden happy és csillivilli, de az élet ennél összetettebb. A felszín alatt sok folyamat zajlik bennünk, amiket nem mindig tudunk kontrollálni és bizony fájdalmasak. Jó lenne ezeket is bátran vállalni, mert ezek tesznek minket hús-vér emberré. A félelmeink, a fájdalmaink, a lelkünk, a negatív érzések. Ha ezeket elfogadjuk és vállaljuk, akkor már fél úton vagyunk a megoldások felé, tehát elindulhatunk az alvilágból (Plútó) a fény felé (Nap). A Skorpió a hatalommal analóg, amikor mindent irányítani akarunk. Fogadjuk el, hogy ez lehetetlen. A veszteségeink tesznek minket érző emberré. Ezek is mi vagyunk.

Minden olyan tabunak számított dolog a Skorpió uralma alá tartozik, amivel nem szívesen foglalkozunk, amit nem tudunk kontrollálni: halál, örökség, veszteségek, adósságok, szexualitás.

A Skorpió másik szimbóluma a főnixmadár, szerintem ezt nem kell magyarázni. El kell égjünk, hogy hamvainkból feltámadjunk. Figyeljünk arra, hogy ne romboljunk ész nélkül magunk körül, csak akkor ha az a helyzet már tényleg nem szolgálja a javunkat. Akkor van értelme rombolni, ha utána erősebb alapokat tudunk építeni az életünknek. Sok esetben úgy érezhetjük, hogy minden kicsúszik alólunk, de higgyünk benne, hogy ez értünk van és érkezik az új. Mivel a Skorpió jegyhez tartozik a 8.ház: öröklés, mások pénze, így ebben a jegyben kell felismerjük, hogy a pénz nem minden, az igazi alapokat a lelki stabilitás adja.

Ebben a periódusban megkérdezhetjük magunktól, hogy mi az amit még nem engedtünk el és mitől félünk igazán? Mi az amit a szexualitásban nem merünk megélni, vagy mi az ami bűntudattal tölt el és miért? A terápiák ebben az időszakban sokkal hatékonyabban működnek.

Skorpió foglalkozások: vegyész, kémikus, bányász, terapeuta, szexuálterapeuta, pszichológus, nyomozó, kriminálpszichológus, hitelügyintéző, temetkezési vállalkozó, boncmester, patológus, minden ami a mélységgel, lélekkel és halállal kapcsolatos

Egészségügyi asztrológiában a Skorpió jegyhez tartozik a nemi szervek, gát és ezek megbetegedései.

Híres Skorpió szülöttek: Lady Gaga, Anne Hathaway, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio,

Boldog születésnapot Minden Skorpió szülöttnek!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..