Mit várhatunk és kaphatunk egy asztrológiai elemzéstől?

Gyakran látom azt, hogy az ember az asztrológiai képletével, azaz horoszkópjával szeretné megmagyarázni a saját hibáit, mondván: ” Van egy Nap-Szaturnusz kvadrátom, akkor ezért reagáltam múltkor így” “Az asztrológusom is megmondta, hogy apám miatt vagyok indulatos” “A Skorpió Aszcendens bosszúálló, akkor megyek és megbüntetem Ferit” Ezzel az a probléma, hogy egy elemzés nem arra való, hogy megmagyarázzuk vele a teljes bizonyítványunkat. Mindenképpen aktív félként kell részt vegyünk a folyamatban. De akkor mire való?

Az asztrológiai képlet elemzés teljes önismeretet ad, ez a legfontosabb funkciója meglátásom szerint. Megvilágítja a jó és rossz tulajdonságainkat és a lehetőségeinket, de nem bújhatunk be mögé, felmentve magunkat a fejlődés és a felelősség alól.

A másik megfigyelésem pedig az, hogy az önmagunkba történő elmélyedés és önismeret sokaknál már ad egyfajta minőségbeli ugrást. A kapott információk birtokában jelentős hozzáállás változás állhat be, ami pedig utána megváltozott külső körülményeket eredményezhet. Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy az asztrológia terápia, hiszen egy leíró/megismerő dologról, azaz tudományról beszélünk DE képes lehet minket elindítani AZ ÚTON. Már azzal például, hogy figyeljük a saját viselkedésünket egy-egy feszült helyzetben.  Ezért van az, hogy nem szabad általánosítanunk és olyat mondani, hogy például minden Skorpió típus elviselhetetlen. Mert mindig ott a szabad akaratunk, amellyel változtathatunk, a saját határainkon belül szintet ugorhatunk. Tudatosan, gyakorolva, figyelve. Ehhez persze kitartó munka és elhatározás kell.

Ezenkívül fontos megemlítenem, hogy másodlagosan a horoszkópban látjuk a terápiás pontokat és ha az illető igényli, akkor segíthetünk neki elindulni a terápiás úton, javaslatokat tehetünk, hogy mi lenne testhezálló.

Összegezve tehát az asztrológia nem terápia és nem egy felmentés a “tesi óra” alól, hanem egy igen erős eszköz az úton, mely önmagában is használható és eredményes tud lenni. Nem a képlettől és az asztrológustól kell a felmentést vagy cselekvést várnunk, hanem a kapott elemzés birtokában nekiállhatunk jobban kiaknázni a lehetőségeinket és kihozni magunkból a legjobbat. Olyan mint egy kapu, amin belépve egy csodálatos új perspektíva tárul elénk.

Hogy ezt további terápiával vagy anélkül tesszük önerőből aktívan, az már rajtunk áll. 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..