Asztrológiai ismeretek

Mi jellemző a változó jegyekre?

Az asztrológiában a változó jegyekhez négy csillagjegyet sorolunk: Nyilast, Halakot, Szüzet és az Ikreket. Most róluk lesz szó. Vajon mi jellemzi őket?


Az a szó, hogy változó annyit takar, hogy képesek nagyon gyorsan és fürgén alkalmazkodni egy új szituációhoz vagy a hirtelen változó körülményekhez. Rugalmasak, alkalmazkodóak és kreatív, eredeti ötleteikkel ,inspirációkkal segítenek a gépezetet működtetni, legyen szó munkahelyről, kapcsolatokról, új élményekről.

Közös jellemzőjük még az is, hogy nem érdekli őket az irányítás, szolgálatkészek, de nehezen tartanak ki egy dolog vagy tevékenység mellett és igen mozgékonyak. Az egy helyben stagnálás, várakozás nem erős oldaluk. Most nézzük egyenként mi jellemzi őket, hiszen a négy elem alapján tartjuk számon a négy különböző jegyet. Természetesen itt beszélhetünk Napról, Holdról, Aszcendensről is.

Ikrek: változó levegő jegy, uralkodó bolygója a Merkúr, és olyan fogalmak tartoznak hozzá, mint kommunikáció, logika, gyermek, fiatalság, mozgékonyság, gondolkodás, tervezés, könnyedség, kettősség, lazaság, barátkozás, közvetítés, pártatlanság, orvoslás, szervezkedés, írás, újságírás, kereskedés

Szűz: változó föld jegy, uralkodó bolygója a földies Merkúr, olyan fogalmak tartoznak alá, mint tervezés, méricskélés, precizitás, kézügyesség, rend, tisztaság, higénia, takarítás, lelki tisztaság, középérték, átlag, arany középút, becsületes polgár, egészséges életmód, logikus gondolkodás, anyag megművelése, könyvelés, szolgálat, alázat, aratás

Nyilas: változó tűz jegy és uralkodó bolygója a Jupiter, olyan fogalmak tartoznak hozzá, mint hit, remény, bőség, szellemi szféra, tanítás, kalandok, külföld, adakozás, ajándékok, utazás, jóság, isteni szikra, vallás

Halak: változó víz jegy, uralkodó bolygója a Neptun, olyan fogalmak sorolhatóak ide, mint: művészetek, empátia, minden egy, várandósság, szeretet, türelem, önfeláldozás, mártír, elfogadás, megértés, eggyé olvadás, szimbiózis, lelki szféra, ködösítés, drogok, ápolás

Milyen a viszonyuk egymással?

Mivel a négy elem nem mind harmonikus egymással, ezért lesznek konfliktusok ezen csillagjegyek között.

A Halak és a Szűz jegyek 180 fokra vannak egymástól, tehát poláris kiegészítő párok, de mivel távol vannak egymástól, nehezen “érintik” meg a másikat. Ez annyit tesz, hogy sok tanulnivalójuk van egymástól, de ez nem megy végbe automatikusan.

A Szűz megtanulhatja az együttérzést a Halaktól, míg a Halak megtanulhat két lábbal a földön járni és intézni a dolgait. Igazán jó páros lehetnek együtt. A Szűz megértheti, hogy mennyire fontos hallgatni az intuíciónkra vagy csak passzívan figyelni az eseményeket és hogy nem kell mindig befeszülni. A Halak kialakíthat mellette egy napi rutint, amiben nem folynak el úgy az energiái. Mivel a víz táplálja a földet és a föld mederbe tereli a vizet, így harmonikus hétköznapi életet élhetnek és biztos, hogy mindig kiállnak majd egymás mellett.

A Nyilas és az Ikrek csillagjegy szintén 180 fokra vannak egymástól. A Nyilas globálisabb, jövőbe tekintő és reménnyel teli attitűdje piszkálja az Ikrek racionalitását és jelenben élését, nem tartja reálisnak a Nyilas grandőr jellegeit, terveit, sőt ha olyan kedve van, még ki is neveti. Ugyanakkor megtanulhatja a hitet, a magasabbrendű szellemi dolgokat és rájöhet, hogy ez is az élet része. Nagy kalandokba keveredhet a Nyilassal, aki távol viszi őt a szűk baráti környezetből, mert az Ikrek inkább kis távolságokat tesz meg. A Nyilas megtanulhatja hogyan kell ügyesen kommunikálni, reálisabban szemlélni a dolgokat és hogyan kell fókuszáltan csak a jelenre koncentrálni és tanulni. Reális önképet kaphat az Ikrektől, ami valljuk be néha ráfér.  Ha összecsiszolódnak, nagyon jó páros lehet belőlük.

Van azonban a szembenállásnál nehezítettebb és bántóbb fényszögkapcsolat, ez pedig a kvadrát, amikor a két csillagjegy 90 fokra van egymástól. Irtó sokat lehet itt fejlődni, tanulni, de ehhez bizony be kell vállalni a harcokat és mindenképp érződni fog a csiki-csuki plútói jelleg és feszültség. Sok konfliktussal járhat. Nehézségek nélkül viszont nincs fejlődés sem.

A Nyilas tűz eleme révén és az Ikrek a maga levegősségével nem fér meg harmonikusan a Halak vizességével és a Szűz jegy földiességével, hiszen a föld és a víz kioltják a tüzet és a levegővel sem passzolnak. A Nyilasnak furcsa a Halak érzelgőssége, alázatossága, esetenkénti ködösségbe való menekülése, mert a Nyilas a fizikális világban akar élményeket szerezni, nem pedig otthon festegetni vagy verseket írni. A Nyilas fókusza sokkal jobban önmagán van, a Halak szimbiózisban él szeretteivel. Nagyon nehéz lehet nekik együttműködni, a Halak passzivitása fárasztó a Nyilas kiáradó és grandőr jellegeinek. Az Ikrek sem igen tud mit kezdeni a Halakkal, hiszen ő maga a számokban, tényekben, reális közlésben és közvetítésben jeleskedhet, a Halak pontosan ennek ellenkezője. A Halak hajlamos csalni, ködösíteni és elmenekülni a valóság elől.  Az Ikreket ez nagyon fogja zavarni és köszöni szépen ő nem kér a fél igazságokból, hanem irány a baráti társaság, ahol a legújabb információkat meg lehet osztani egymással. Ő nem kér a passzív és zárkózott attitűdből.

Ugyanez a helyzet a Szűz és a Nyilas között. A Szűz precizitása, tisztaságmániája, anyagközpontúsága és tökéletességre való folyamatos törekvése értelmetlen lesz a Nyilasnak, aki alapból elég önbizalommal van megáldva és ő bizony nem ér rá takarítani egy külföldi út előtt, hanem jaj csak menjünk már. Ő nem fog sorban állni a számlákat befizetni és könyvelni a pénzügyeit, mert ezek számára érdektelen dolgok. A Szűz racionalitása is bántani fogja a Nyilas hitrendszerét, nagyon sok köztük a vallásos. A Szűz nem tud mit kezdeni a Nyilassal, ő nem akar kalandozni, világot járni, neki a saját kis tiszta környezete lesz az elsődleges. Ugyanígy a Szűz az Ikrekkel is hadilábon áll, mert ugyan mindketten Merkúri fennhatóság alatt állnak, az Ikrek levegősen kezeli a racionalitást és ő közvetíteni akarja a tényeket, a híreket. A Szűz a Merkúri precizitást inkább földies dolgainak működtetéséhez használja, úgy mint egészséges életmód, gyógyítás, könyvelés, rendrakás, takarítás. Az ő hite a szolgálatból és tökéletességből ered, az Ikrek pedig csak a kész tényekben hisz. Ami közös bennük az a  kereskedői véna.

Na de akkor mi a teendő? 

Meg kell keresni a közös pontokat és azokat erősíteni, ha mindenképp párkapcsolatba vagy barátságba kerülnek egymással. Találkozni kellene középen és tanulni a másiktól. Ez kvadrát esetén nehézkesebb lesz és több veszekedéssel, konfliktussal járhat. Azonban szembenállás esetén kifejezetten előnyös lehet egy ilyen kapcsolat, főleg ha az egyik fél Napja vagy Holdja a másik fél Deszcendensén van. Például az egyik fél Ikrek Napja van pontosan 180 fokra a másik fél Nyilas Aszcendensétől.

Mit kell tanulniuk a változó jegyeknek?

Azt, hogy fontos kitartani az életben és nem lehet mindig mindent feladni. Sokszor előnyös az irányítás és kell tudni vezetni is. Fontos hogy a saját életünknek mi legyünk az irányítói és ne mások tologassanak minket ide-oda. Akkor tudnak nagyon jól működni ha van mellettük kardinális (Kos, Rák, Mérleg, Bak) vagy fix érdekeltségű ember (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő).

Összegzés:

Könnyed alkalmazkodásukkal, elfogadásukkal, szellemiségükkel, mozgékonyságukkal és kreativitásukkal pótolhatatlan munkaerők, társak, barátok, akik sosem hagynak minket cserben és akik alkalmazkodni képesek a mai világ folyton változó jellegeihez és körülményeihez. Az alkalmazkodásban rejlik a túlélés és ebben ők a legjobbak.

Megosztás:
Tagged , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..