Mi jellemző a fix jegyekre?

Az asztrológiában a jegyeket minőségük szerint is feloszthatjuk, így különböztetünk meg fix, kardinális és változó jegyeket. Mi jellemzi a fix jegyűeket?


A kardinális jegyekről ebben a bejegyzésemben már volt szó, így ez alkalommal a fix jegyeket vesszük górcső alá. 4 db fix jegyet különböztetünk meg, melyek csak elemükben térnek el egymástól.

Vízöntő: fix levegő jegy – kommunikáció, jövő, ideák, célok, perspektívák, felfedezés, megreformálás, hirtelenség, robbanás, közösség, egótlanság, elméletek, ráció

Oroszlán: fix tűz jegy – irányítás, vezetés, hódítás, egó, szerelem, türelem, kitartás, szív, szeretet, nagylelkűség, nyugodtság, bátorság, szereplés

Bika fix föld jegy – anyag, művészetek, pénz, birtoklás, élvezetek, evés, ivás, csábítás, gyűjtögetés, türelem, higgadtság, nyakasság, stabilitás, biztonság

Skorpió fix víz jegy – érzelmek, szexualitás, titkok, tabuk, bűnök, gyógyítás, regenerálódás, főnix effektus, szívósság, szélsőségesség, lélek, pokol és menny, gyűlölet, szeretet, hűség, gyász, halál, felemelkedés, megérzések, veszély

Vannak tulajdonságok, amik a fix minőség miatt mind a 4 jegyre jellemzőek, hiába eltérő az elem szerinti beosztásuk.

Mi a közös a Bika, Skorpió, Vízöntő és Oroszlán érdekeltségű emberekben?

Az, hogy nehezen változtatnak és sokáig kitartanak a saját ügyük és megszokott életük mellett. Nem hallgatnak másokra és csak akkor lépnek, amikor a körülmények már nagyon szorongatóak és belekényszerülnek. Kitartásuk legendás, de új dolgokba nem könnyen kezdenek bele. Nem szeretik a változó körülményeket és nehezen alkalmazkodnak vagy illeszkednek be, ők talán a zodiákus legmegosztóbb jegyei. Ideáikat, céljaikat felvállalják és kitartanak amellett, néha már olyannyira, hogy végül ebbe buknak bele. Meg kell tanulniuk engedni és alkalmazkodni a körülményekhez és a környezetükhöz. Tanulandó számukra a segítség és a változás elfogadása is. Tanulás, hogy nem irányíthatnak minden eseményt és nem birtokolhatnak mindent és mindenkit. Birtokolni nagyon szeretnek mind a négyen. Az Oroszlán az alattvalóit szereti birtokolni, a Skorpió a másik ember érzelmeit és szexualitását, a Bika a megszokott tárgyait, házát, pénzét, a Vízöntő pedig az eszméit, céljait és a megtanult elméleteit, szellemi nézeteit. Ezek mellett véres komolysággal képesek kitartani. Nehezen ismerik be ha tévednek. Talán ők tanulnak a legnagyobb leckék árán. Mind a négyen kicsit lusták tudnak lenni és a munkát és a kezdeményezést a többi jegyre hárítják.

A 4 jegy közül 2-2 oppozícióban (180 fokra), azaz szembenállásban van egymással. Ez annyit tesz, hogy a legtávolabb állnak egymástól, tehát látják egymást, de nem tudnak úgy érintkezni. Ez egyben egy nagyon erős vonzás is. A Bika és a Skorpió valamint az Oroszlán és a Vízöntő oppozíciós jegyek. Egyszerre tudják egymást idegesíteni és vonzani is. A Skorpiót vonzza a Bika stabilitása, pénz érzéke, művészi vénája és érzékisége, de taszítja túlzott kényelemszeretete és makacssága, merevsége. A Bikát vonzza a Skorpió szexualitása, kitartása, de taszítja a szélsőségessége, számára ez túl félelmetes. Éppen ezért tudnak egymástól sokat tanulni. Az Oroszlánnak vonzó a Vízöntő levegős könnyedsége, eszessége, de taszítja hirtelensége és hogy nem képes neki alárendelődni. A Vízöntőt taszítja az Oroszlán egóssága, uralkodói attitűdje, de vonzza életszeretete, türelme, higgadtsága. Ami közös bennük a változtatás nehézsége, éppen ezért együtt talán nehezen tudnak új dolgokba kezdeni és mind a 2-2 jegy mereven ragaszkodik saját kis megszokott dolgaihoz. Sokat tanulhatnak egymástól.

A kvadrátban álló fix jegyek ellenben csak taszítják egymást, ott vonzalom nehezen jön létre, mert az elemek ütik egymást. A Skorpió víz  és a Bika föld eleme nehezen fér meg az Oroszlán tűz és a Vízöntő levegő elemével. Képzeljük csak el, hogy a víz és a föld kioltja a tüzet. A levegő a ráció pedig nem fér meg a vízzel, ami maga az intuíció és a föld mozdulatlanságával, ami maga az anyag.

A Skorpió ha kell leszáll a mélybe, szembe nézz a saját sötét bugyraival, amit az Oroszlán nem igen szeretne, mert ő mag a Nap, a fény és az élet élvezete. Ő mindig ragyog és nem szereti a sötétséget. A Skorpió felvállalja azt, hogy a saját poklának megjárása közben nem lesz szimpatikus másoknak, ellenben az Oroszlán, mint tűz elem nagyon is szeretne tetszeni másoknak, ezért nagyon sok mindenre képes. Ebből látszik, hogy a víz kioltja a tüzet, tehát a Skorpió érzelmi energiája eloltja az Oroszlán lelkesedését és fényét, egyenletes hőjét. Ami közös bennük az a türelem és kitartás.

A Bika lassúsága és kényelemszeretete valamint anyag központúsága nem értelmezhető a Vízöntőnek, aki egész nap jön-megy, közösségben tölti idejét és az emberi eszmékért, egyenjogúságért kűzd, kávéházi találkozókra mászkál és a világ jobbításán gondolkodik. A Bika jobb szereti a megszokott otthonát, kényelmét és nem olyan társasági jegy, neki a család és az anyag gyűjtése az első. Ebből látszik, hogy a föld és a levegő elem sem passzol egymáshoz. Ami közös bennük az a kitartás és nyakasság.

De ugyanígy van ez, ha a Bika érdekeltségű ember találkozik az Oroszlánnal. A Bika merev és hajthatatlan, pedig az Oroszlán elismerést szeretne és azt, hogy a másik fél alkalmazkodjon hozzá és kövesse bárhová. Erre a Bika csak akkor képes, ha az Oroszlán megadja neki a kényelmet, stabilitást és biztonságot. Ez sajnos nem mindig sikerül, sőt az Oroszlán tüze ki is aludhat a föld mozdulatlansága révén vagy a Bika futamodik meg, mert nem kapja meg a várt biztonságot a tűz elemű Oroszlántól.

Fix jegyű személyek mellé (Nap, Hold, Aszcendens vagy születési uralkodó fix jegyben) érdemes kardinális vagy változó jegyű személyeket adni, mert akkor könnyebben megy a munka és a dolgok haladnak.

A fix jegyűek kiváló munkaerők. Kitartásuk, türelmük és higgadtságuk révén pótolhatatlanok egy nagy cég működésében vagy akár egy kis vállalkozásban. A tervek kivitelezésében ők a legjobbak és a céghez való lojalitásuk is erős, mert alapjáraton nem szívesen változtatnak és ebből kifolyólag hűségesek.

Magánéletben is elmondható róluk, hogy kitartóak, sok mindent eltűrnek és hűségesek. A rosszul működő kapcsolatban is sokáig védik a párjukat és próbálják helyreállítani a dolgokat, nehezen lépnek át egy másik kapcsolatba.

Vigyázniuk kell, hogy időben felismerjék ha a dolgok már menthetetlenek és ne ragaszkodjanak egy halott ügyhöz, munkahelyhez vagy kapcsolathoz, mert sok idő elmegy az értékes életükből. Nekik épp az a kihívás, hogy megtanuljanak újba kezdeni és alkalmazkodni a történésekhez vagy csak áramlani az eseményekkel.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..