Mi az a szolár horoszkóp és mire használható?

Asztrológiai berkekben gyakran elhangzik a szolár horoszkóp kifejezés, de nézzük meg, hogy mi is ez egészen pontosan.

A szolár témába azért nem fogunk belemenni mélységeibe, mert több tényező is befolyásolja a kiértékelését. Először írni sem akartam róla, de arra jutottam, hogy egy tömör összefoglaló hasznos lehet.

A száraz definíció szerint: a szolár horoszkóp a születésnaptól születésnapig tartó, ezáltal egy éves időtartamot vizsgáló, előrejelző módszer az asztrológiában. A szolár horoszkópot úgy készítjük el, hogy az illető születésnapján a Nap áthalad a születéskori helyén és ebben a pillanatban “lefotózzuk” az égen járó bolygókat és ezt felrajzoljuk. Itt a szülött akkori és nem a születéskori helye fog számítani. Ez lesz maga a szolár képlet, Nap visszatérés. A Nap mindig marad a születéskori fokszámon és ezt ellenőrizni szoktam a pontosság kedvéért.

Mit mutat meg?

Megmutatja az az évi tendenciákat, úgy szoktam fogalmazni, hogy beállítja a hajó orrát, hogy merre nézzen. Kormányozni minden évben nekünk kell, de a lehetőségeket a szolár fogja megvilágítani, ő lesz a hajó orra. Kidomborítja a fontos témákat és mutatja a kihívásokat és feladatokat. Megvilágítja a színpadot, amin mi vagyunk a főszereplők. Nagyon fontos, hogy a szolárból nem szabad predesztinálni és szélsőséges következtetéseket levonni, mert megfigyelésem szerint a szolár horoszkópot tovább árnyalja a primer direkció, és a napi tranzit. Tehát aki igazán a jövőbe akar tekinteni és kiváncsi a lehetőségeire, annak a szolárt IS és a primer direkciót IS érdemes egyszerre átnéznie, majd ha keres egy fontosabb időpontot, akkor azt a tranzitokkal tovább hangolni. Ez már sok gyakorlatot és több tudást, időt igényel. A primer direkcióhoz ráadásul pontosított horoszkóp szükségeltetik. De kanyarodjunk vissza a szolárhoz.

Mit nézünk benne?

A folyamatot egyszerüsítve fogom leírni, mert  az előrejelző módszereket az asztrológia iskolákban és könyvekben is hosszasan taglalják. Tömören a szolár horoszkópot a radix képlettel vetjük össze oly módon, hogy a radix-ra vetítjük rá a szolárt. Így megkapjuk azt, hogy hogyan fogunk viszonyulni az az évi feladatainkhoz, témáinkhoz. A dolgot tovább árnyalja, hogy lesz egy szolár Aszcendensünk. Ez fog minket, az alap hozzáállásunkkal, habitusunkkal szimbolizálni. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy eltűnik a radix Aszcendensünk, hanem azt színezi át az adott évre. Megnézzük, hogy mely radix házba kerül a szolár Aszcendens, a szolár születési uralkodó és a többi szolár bolygó. Ha egy radix csillagjegybe/házba több szolár bolygó kerül, akkor az kiemeltté válik, főleg ha a radix személyi jelölőinkkel közben még érintkezik fényszögekkel, például egy együttállással.

Amennyiben nehezített fényszögeket vélünk felfedezni akkor sem szabad megijedni, mert egy szolár T-kvadrát például jelezheti, hogy abban az évben sok esemény ér minket és nagyon elfoglaltak leszünk, nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Mindig számít az, hogy az illető milyen tudatossággal bír, hogyan kezeli ezeket.

Összegzés

Ezzel a módszerrel előre minden évre felállíthatjuk a szolár horoszkópot de nem javaslom, mert nagy az esélye, hogy abból csak önbeteljesítő jóslat és szorongás születik és hiányos információkhoz jutunk.

Az asztrológia bizonyos mozgásteret megenged, ezért elmondható, hogy nincs minden konkrét életeseményünk előre megírva a halálunkig, ellenben a lehetőségeink igen.

Ha nincs benne gyakorlatunk, akkor mindenképp forduljunk asztrológushoz a születésnapunk előtt, akivel át tudjuk beszélni a következő (szolár)évi feladatokat. Az asztrológiában az előrejelző módszerek igen objektív és gyakorlott látásmódot igényelnek.

Itt a blogomon olvasható előrejelzések pedig általános tranzitok, bolygó áthaladások és ezáltal globális hatásokat írnak le, nem összekeverendő a szolár horoszkóppal.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..