2017.01.28.: Mars a Kosban – Te miért harcolsz? – avagy Maximus az arénában

Január 28-án a harc bolygója hazatért saját csillagjegyébe, ahol uralomban van, szép asztrológiai nyelven domicil.

De mire is jó ez nekünk? Mint minden analógiának, bolygóállásnak az égen több megélési lehetősége van, attól függően, hogy ki milyen szinten van az életében és min keresztül akarja megélni az egész témát. A Mars a harcot, akaratot, tetteket, sportot, kihívásokat szimbolizálja és a saját uralmi jegyében mondhatjuk, hogy jól érzi magát. Ugyanakkor még egy uralomban levő Kos Mars is okozhat fejtörést nekünk, főleg ha a személyes horoszkópot is megérinti bizonyos pontokon.

Szeretném érthetően átadni miről is van szó, így képzeljük el a Gladiátor című filmből Maximust. A gladiátor küzdhet csak az életéért és győzelem kedvéért, hogy mindenki őt ünnepelje az arénában, de választhatja azt az utat, amit Maximus választott. Azt, hogy egy magasabbrendű cél és eszme szolgálatába állítja saját erejét, képességeit, harciasságát. A Kos Mars legmagasabb fokú archetípusa tehát ő és ennek a bolygóállásnak ez a legfontosabb üzenete számunkra. Te hogy hasznosítod azt az erőt és vitalitást, amit mostanában érzel önmagadban? Rombolásra, egó simogatásra vagy egy nemes cél szolgálatába állítod? A céljainkhoz ad a Kos Mars küzdési képességet, akaratot, erőt, energiát.

A Kos legmagasabb szintje a vértanú, aki feláldozza magát másokért és vezeti a csapatát. Testi erejét, vérét, akaratát, gyorsaságát, férfiasságát, izmait, izzadságát mások szolgálatába állítja. Ez az archetípus aktiválódhat bennünk egészen március 11-ig.

Alsó szinteken a Kos Mars hozhat konfliktusokat, agressziót, konokságot ebben az időszakban. Ilyenkor azt érezzük, hogy szétvet a düh, ha nem az történik, amit mi akarunk. Javaslom, hogy ezt a vörös Marsikus erőt sportban, szexben, mozgásban éljük ki. Nem szégyen nőként sem működtetni ezt az erőt, csupán annyi a teendő, hogy jól és a megfelelő helyen kell tudjuk alkalmazni. Ennek az ideje jött most el.

Tegyük helyre a magunkban harcoló gladiátort, akár nőként, akár férfiként. Vizsgáljuk meg őt közelebbről: miért küzd, hogy néz ki, mit érez harc közben, mi élteti? Ha sikerül önnön erőnket, akaratunkat fókuszálni és mederbe terelni, akkor hatalmasat profitálhatunk a Kos Mars energiájából. Ha hagyjuk hogy szétemésszen minket, akkor sajnos romokat és viszályt hagyhatunk magunk mögött. Mennyire fontos számunkra a győzelem és az egónk? Érdemes ezt a kérdést a párkapcsolatunkon belül is megvizsgálni. Kell-e küzdenem a párommal?

Ebben a periódusban fürgébbek, akaratosabbak, bátrabbak lehetünk, viszont kevésbé tudjuk felmérni egy helyzet milyenségét, sőt nem is igazán érdekel minket. A hirtelen érdeklődésünk egy adott dolog iránt hamar lelankadhat.

A Mars március 11-én fog átlépni a Bikába.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..