Asztrológiai ismeretek

Létezik rossz horoszkóp avagy kell-e félnünk a saját képletünktől?

Tanácsadás során többször felmerült már az a kérdés, hogy létezik-e rossz horoszkóp és az az illetőre nézve ez mit is jelent?


Nos, mindenkit meg kell nyugtassak, hogy nem létezik. A témába már egy kicsit belementünk ebben a bejegyzésemben, de most egységesen szeretném nektek megvilágítani a kérdést. Amikor elkezdtem asztrológiával foglalkozni, akkor nagyon érdekelt, hogy mi a különbség a sikeres és a sikertelen emberek képletei között és rengeteg horoszkópot megnéztem. Sikeres alatt azt értem, hogy a sorsa nehezebben indult, de ezt leküzdve végül elérte céljait, vágyait és valamiféle belső tartásra, bölcsességre tett szert. Nem titok, hogy a téma magam miatt nagyon foglalkoztatott. Visszatérve ez egy nagyon összetett kérdés, könyvet is lehetne róla írni, de rossz horoszkóp nem létezik.

Mit jelent a “rossz horoszkóp”?

Bizonyos aspektusokat nagy rémület övezi. Nézzük melyek ezek a félelmetesnek tűnő asztrológiai érdekeltségek. A kvadrát és a szembenállás az asztrológiában feszítő fényszög, mindig feladatunk van vele, de ez nem azt jelenti, hogy rossz. Annyit jelent, hogy nagy valószínűséggel események formájában érzékelni fogjuk a feszültséget, de pont ebben rejlik a szépsége. Ha felismerjük, hogy miért kapjuk ezeket a kihívásokat az élettől, akkor leszűrhetjük a tanulságot. Egy feszítő fényszögnek a személyes fejlődés a célja, nem pedig az, hogy az élet meggyötörjön minket. Mi döntjük el, hogy hogyan és miben éljük ezt meg és dolgozunk-e rajta. Ebben tud segíteni az asztrológus vagy egy jó terapeuta, ha az illető szükségét érzi.

Rossz alatt szokták még érteni a 8. házas bolygócsoportosulásokat, az erős Skorpiós érdekeltséget és a Szaturnusz/Plútó fényszögeit. Mindenkit meg kell nyugtassak, hogy ez még önmagában nem jelez előre semmilyen tragikus sorsot vagy eseményt. A Szaturnusz mindig bölcsességre és alázatra tanít és csak a legvégső esetben figyelmezteti az illetőt szomorú események formájában. A Plútó azt szeretné tőlünk, ha elengednénk a régit és felépítenénk az újat. Ennek szívből kell megtörténnie, mégpedig a lélek mélységeiből jövő elszántsággal, különben csak felszínes maszlag lesz az eredmény és akkor valószínűséggel el is vesz tőlünk dolgokat a bolygó. A 8. ház az asztrológiában a halál háza és itt már mindenki le szokott fagyni. Nem fizikailag kell meghalni, hanem a személyiségnek kell nagy átalakulásokon át edződnie. Pszichológiai pályához kiváló asztrológiai érdekeltség lehet.

Az összes kombinációt nem fogom tudni leírni nektek, ezért érdemes egyedileg átnéznünk a horoszkópunk és kigondolni, hogy miben és hogyan lehetne előnyt kovácsolni belőle. Ezek a bolygók csak akkor hoznak tragikus eseményt, ha nem halljuk meg az üzenetüket. Az is nagyon fontos, hogy az egész horoszkóp lényege a mi személyes fejlődésünk, a külső események csak ennek a tükrei. Sokan kifele tekintgetnek egész életükben, de ezt a gondolkodást kellene megfordítani és azt mondani, hogy akkor dolgozom belül ezen és ezen, megpróbálok legközelebb másképp reagálni és máris nem azok az események fognak velem történni vagy már nem érint meg annyira.

Összegzés:

Olyan, hogy rossz nem létezik, csak feszítő, nehezített hatás. Félni semmiképp nem szabad és nem is kell. Minden értünk van, ahogyan a horoszkópunk is. Nem az ellenségünk, hanem a személyes útmutatónk. Ami fent, az van lent, és ami belül, az van kívül. Érdemes ezekkel a dolgokkal szembenézni, mert akkor nagy valószínűséggel tudjuk rendezni. A csillagok nem kényszerítenek, csak jeleznek nekünk. Arra a megfigyelésre jutottam és ezt több asztrológus megerősíti a könyveiben, hogy a sikeres emberek horoszkópjában mindig vannak nehezített bolygóállások és fényszögek. Attól lettek sikeresek, hogy ezekből a fényszögekből a feszítő hatás miatt kihozták a legjobbat. Hogy sok nehézségből kellett felállniuk és ehhez nem kaptak segítséget. De milyen jó, hogy nem kaptak segítséget, mert eközben önnön erejüket és jellemüket kellett elővegyék és formálják. Pontosan ezért szoktam azt mondani, hogy akinek csak harmonikus állásai vannak a képletében, az nagy valószínűséggel ellustul és nem edződik meg az életre. Ilyenkor érdemes tudatosan keresni a kihívásokat, a korlátokat.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mindig a képletet egésze adhat teljes felvilágosítást, ezek csak kiragadott elemek. 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..