Kérdőasztrológia

Kérdőasztrológia: Milyen a jó kérdés?

Magyarországon nem sokan foglalkoznak kérdőasztrológiával és ebből kifolyólag nincs az interneten túl sok anyag arról, hogy mi fán terem az asztrológiának ez az ága.

A kérdőasztrológiával, azaz horaryval fél éve kezdtem el behatóan foglalkozni, azaz tanulni és már a gyakorlatban alkalmazom. De mi is az a kérdőasztrológia, horary? Mint a nevében benne van, kérdéseket megválaszoló asztrológia, órahoroszkóp, horary. Szigorú szabályokkal dolgozik, mely asztrológiai törvényszerűségek a klasszikus asztrológiából erednek. Tehát nem létezhet kérdőasztrológia klasszikus asztrológiai alapok nélkül. Ezzel az asztrológiai ágazattal már a XVII.századi Angliában is foglalkoztak, igazi ősatyjának William Lilly-t mondhatjuk. Történelmi részletekbe nem bocsátkozok ebben az írásban, inkább a gyakorlati részét szeretném megvilágítani.

 

William Lilly

 

Miben más, mint a hagyományos asztrológia és miért hasznos?

Abban más a kérdőasztrológia, hogy nem kell hozzá a pontos születési óra, percünk, tehát a személyes horoszkópunk. Maga a képlet a kérdés pillanatában felállított kérdőhoroszkópból áll. Mondhatnánk, hogy egy aktuális tranzit, azaz égi állás. Az asztrológus felállítja a képletet, akkor amikor éppen megértette a kérdés lényegét és arra a helyszínre állítja fel, ahol ő maga tartózkodik. Ez annyit jelent, hogy a kérdezőnk bármennyi kilóméterre lehet tőlünk, akkor is működik. Az asztrológus a közvetítő fent és a kérdező között, a szabályok alkalmazásával értékeli, amit lát. Mint említettem a kérdőasztrológia szigorú szabályokkal dolgozik, például hogy nem minden képlet érvényes és megválaszolható. Emiatt nagyon fontos, hogy a kérdést jól tegyük fel. Ebben az asztrológus természetesen tud segíteni. A kérdés szóban és írásban, telefonon, interneten, élőben is feltehető, én jelenleg facebook-on segítek a kérdezőknek.

Roppant hasznos, mert gyakorlatilag bármilyen kérdésre választ kaphatunk, ami aktuálisan foglalkoztat bennünket. A kérdés lehet nagy volumenű és kisebb hétköznapi témájú szintén. A kiértékelése nem vesz igénybe órákat, mint a legtöbb asztrológiai ágazatnál. A kérdező így viszonylag gyorsan választ kaphat.

 

Horary

 

 

Milyen a jó kérdés?

A lényeg az, hogy a kérdés eldöntendő és egyszerű legyen. Ne szerepeljen egy kérdésben kettő és arra kérdezzünk rá, ami valóban nyomja a lelkünket és érdekel minket. Továbbá a kérdésben legyen időhatár, ameddig szeretnénk, hogy megvalósuljon az adott dolog. Tehát összefoglalva: a jó kérdés tömör, egyszerű, lényegre törő, eldöntendő és időhatáros. Ugyanakkor az asztrológusnak fontos tudnia a részleteket, mert a képletnek le kell írnia a körülményeket, de ehhez információra van szüksége. Minél több információja van, annál mélyebbre tud menni a képletben és annál jobban tud határozott választ adni.

A horary kizárólag száraz tényeket közöl, pszichológiai megközelítésekre nem alkalmas, arra ott a hagyományos asztrológia. A Milyen és jó ha ezt és ezt teszem kérdésekre nem felel. Ennek ellenére nagyon pontosan le tudja írni a kérdező körülményeit, de nem kimondottan lélektani fejtegetésre használjuk. A kérdezőnek kell megfogalmaznia a kérdést, hiszen az ő kérdését elemzi az asztrológus. Egyetlen egy mondatban kell elhangozzon szóban vagy írásban.

Egy kérdést ugyanabban a formában nem tehetünk fel kétszer, illetve a kérdést nem szabad több helyen és több módszerrel megnézni. Nem megfelelő, ha először Tarot kártyát húzunk rá, majd aztán fordulunk a horaryhoz. Mindig először a kérdőasztrológiát érdemes alkalmazni. Ezeket a szabályokat a régiek nagyon szigorúan vették és igen komoly szinten használták a kérdőasztrológiát, tehát mi szintén ezeket alkalmazzuk.

Példa jó kérdésekre: “Felvesznek-e idén az egyetemre?”, “Feleségül megyek-e Dávidhoz kettő hónapon belül?” “Javul-e a macskám egészségügyi állapota fél éven belül? “Jó lesz nekem ez az orvos?” “Felvesznek-e a vágyott munkahelyre kettő héten belül?”

Sokszor tapasztalom, hogy a kérdező nem tudja mit akar valójában kérdezni. Ilyenkor üljünk le és kérdezzük meg magunktól, hogy mi  foglalkoztat minket, mi az igazi kérdés és azt mondjuk ki. Amennyiben a kérdés helyes, a horary biztosan nagy segítségünkre lesz!

Aki szeretne kérdést feltenni, az keressen bátran!

Megosztás:
Tagged , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..