Kérdőasztrológia: Milyen a jó kérdés?

Magyarországon nem sokan foglalkoznak kérdőasztrológiával és ebből kifolyólag nincs az interneten túl sok anyag arról, hogy mi fán terem az asztrológiának ez az ága.

A kérdőasztrológiával, azaz horaryval fél éve kezdtem el behatóan foglalkozni, azaz tanulni és már a gyakorlatban alkalmazom. De mi is az a kérdőasztrológia, horary? Mint a nevében benne van, kérdéseket megválaszoló asztrológia, órahoroszkóp, horary. Szigorú szabályokkal dolgozik, mely asztrológiai törvényszerűségek a klasszikus asztrológiából erednek. Tehát nem létezhet kérdőasztrológia klasszikus asztrológiai alapok nélkül. Ezzel az asztrológiai ágazattal már a XVII.századi Angliában is foglalkoztak, igazi ősatyjának William Lilly-t mondhatjuk. Történelmi részletekbe nem bocsátkozok ebben az írásban, inkább a gyakorlati részét szeretném megvilágítani.

 

William Lilly

 

Miben más, mint a hagyományos asztrológia és miért hasznos?

Abban más a kérdőasztrológia, hogy nem kell hozzá a pontos születési óra, percünk, tehát a személyes horoszkópunk. Maga a képlet a kérdés pillanatában felállított kérdőhoroszkópból áll. Mondhatnánk, hogy egy aktuális tranzit, azaz égi állás. Az asztrológus felállítja a képletet, akkor amikor éppen megértette a kérdés lényegét és arra a helyszínre állítja fel, ahol ő maga tartózkodik. Ez annyit jelent, hogy a kérdezőnk bármennyi kilóméterre lehet tőlünk, akkor is működik. Az asztrológus a közvetítő fent és a kérdező között, a szabályok alkalmazásával értékeli, amit lát. Mint említettem a kérdőasztrológia szigorú szabályokkal dolgozik, például hogy nem minden képlet érvényes és megválaszolható. Emiatt nagyon fontos, hogy a kérdést jól tegyük fel. Ebben az asztrológus természetesen tud segíteni. A kérdés szóban és írásban, telefonon, interneten, élőben is feltehető, én jelenleg facebook-on segítek a kérdezőknek.

Roppant hasznos, mert gyakorlatilag bármilyen kérdésre választ kaphatunk, ami aktuálisan foglalkoztat bennünket. A kérdés lehet nagy volumenű és kisebb hétköznapi témájú szintén. A kiértékelése nem vesz igénybe órákat, mint a legtöbb asztrológiai ágazatnál. A kérdező így viszonylag gyorsan választ kaphat.

 

Horary

 

 

Milyen a jó kérdés?

A lényeg az, hogy a kérdés eldöntendő és egyszerű legyen. Ne szerepeljen egy kérdésben kettő és arra kérdezzünk rá, ami valóban nyomja a lelkünket és érdekel minket. Továbbá a kérdésben legyen időhatár, ameddig szeretnénk, hogy megvalósuljon az adott dolog. Tehát összefoglalva: a jó kérdés tömör, egyszerű, lényegre törő, eldöntendő és időhatáros. Ugyanakkor az asztrológusnak fontos tudnia a részleteket, mert a képletnek le kell írnia a körülményeket, de ehhez információra van szüksége. Minél több információja van, annál mélyebbre tud menni a képletben és annál jobban tud határozott választ adni.

A horary kizárólag száraz tényeket közöl, pszichológiai megközelítésekre nem alkalmas, arra ott a hagyományos asztrológia. A Milyen és jó ha ezt és ezt teszem kérdésekre nem felel. Ennek ellenére nagyon pontosan le tudja írni a kérdező körülményeit, de nem kimondottan lélektani fejtegetésre használjuk. A kérdezőnek kell megfogalmaznia a kérdést, hiszen az ő kérdését elemzi az asztrológus. Egyetlen egy mondatban kell elhangozzon szóban vagy írásban.

Egy kérdést ugyanabban a formában nem tehetünk fel kétszer, illetve a kérdést nem szabad több helyen és több módszerrel megnézni. Nem megfelelő, ha először Tarot kártyát húzunk rá, majd aztán fordulunk a horaryhoz. Mindig először a kérdőasztrológiát érdemes alkalmazni. Ezeket a szabályokat a régiek nagyon szigorúan vették és igen komoly szinten használták a kérdőasztrológiát, tehát mi szintén ezeket alkalmazzuk.

Példa jó kérdésekre: “Felvesznek-e idén az egyetemre?”, “Feleségül megyek-e Dávidhoz kettő hónapon belül?” “Javul-e a macskám egészségügyi állapota fél éven belül? “Jó lesz nekem ez az orvos?” “Felvesznek-e a vágyott munkahelyre kettő héten belül?”

Sokszor tapasztalom, hogy a kérdező nem tudja mit akar valójában kérdezni. Ilyenkor üljünk le és kérdezzük meg magunktól, hogy mi  foglalkoztat minket, mi az igazi kérdés és azt mondjuk ki. Amennyiben a kérdés helyes, a horary biztosan nagy segítségünkre lesz!

Aki szeretne kérdést feltenni, az keressen bátran!

Megosztás:

2 thoughts on “Kérdőasztrológia: Milyen a jó kérdés?

 1. Kedves Andrea,
  Eloszor is, koszonom a munkassagat.
  Az lenne kerdesem, hogy miert kevesen foglalkoznak kerdoasztrologiaval Magyarorszagon? Nincs ra kereslet? Nincs kereslet ilyen jellegu szolgaltatasra?
  Bar a cikk 2 eve irodott, hatha azota valtozott a helyzet.
  Koszonom,
  Maria

  1. Szia Mária! Végre megtaláltam a hozzászólásod, elnézést a késői válaszért. Szóval én azt látom az utóbbi hónapokban, hogy egyre többen foglalkoznak vele vagy akarják tanfolyam keretein belül tanulni, de mindenképpen érdeklődnek. Magyarországon ez egy frissebb területe az asztrológiának, szerintem ez az oka. Kálmán Eszterről tudok, aki nagyon profi a témában, neki vannak tanítványai. A másik híres kérdőasztrológus pedig Herbály Zsuzsa. Illetve Villányi Miklós is szaktekintély a témában. Hogy náluk hány tanuló végzett, azt ők tudnék megmondani hitelesen. Engem Villányi Miklós (és Borsodi Viktória) sokáig egyengetett az úton, amiért mai napig nagyon hálás vagyok neki, de sajnos engem most a tanulmányaim elég mélyen lekötnek és az asztrológia picit pihenőágra került. Az igazság az, hogy a kérdőasztrológia egy nagyon kényes terület olyan szempontból, hogy konkrét választ adni a másiknak mindig egy nehézség az asztrológusnak is és a kérdezőnek is. Nagy felelősség. Elképzelhető, hogy ezt a felelősséget sem akarják sokan felvállalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..