Jóslás asztrológus szemmel, avagy mit tehetünk ha a jövőnket szeretnénk látni?

Sokan jelentkeznek hozzám, hogy szeretnék tudni, mi történik velük X időn belül. Sikerül-e eladni a házat, párt találni, hitelt felvenni stb. Magyarul jósoltatni szeretnének. Ebben a cikkemben kivesézzük, hogy mit lehet ilyenkor tenni, mit is jelent a jóslás és milyen eszközök, hogyan alkalmasak erre.

A modern nyugati asztrológia (amivel én is foglalkozom) a mai 21.században inkább a pszichológiai oldalt erősíti, tehát főként önismeretre alkalmazzuk. Ilyenkor a születési képletet, tehát a radixot elemezzük. Manapság a jóslás szóra mindenkinek egy üveggömb mögött ücsörgő, szúrós szemű, boszorkányos kinézetű nő vagy öregasszony ugrik be, aki titokzatos és fura hangszínnel elmondja, hogy hány gyerekünk lesz és miben halunk meg. Itt el is érkeztünk a probléma gyökeréhez. Adott egyszer az önismeret útja és ettől szögesen elváló negatív jelentésű jóslás. Nevezhetjük jövendőmondásnak vagy sorselemzésnek. Ugyanakkor a régi korokban, sőt hazánkban vidéken még a 21.század előtt elterjedt volt a jóslás. Akár a tenyérelemzés, ingázás, cigány kártya, magyar kártya, Tarot. Ezeket a jósokat nagy becsben tartotta a társadalom, a közösség. Most joggal kérdezhetitek meg, hogy az asztrológiának és a honlapomban mi köze ehhez? Azt gondolom, hogy nagyon sok.

A mai kor legnagyobb problémája, hogy mindent szélsőségesen kezel, használ, mér és megítél. A 17. században, Angliában, William Lilly kérdőasztrológus kérdőképletekből (horary) mondta meg, hogy lesz-e háború és mi lesz a végkimenetele. Ezenkívül az átlag emberek mindennapi életének legapróbb kérdéseiben segítette a hozzá fordulókat. Mert akkoriban még nem volt divat ez a pszichológiai megközelítés, az emberek nem keresték önmagukban a válaszokat, hanem a külvilágot szemlélték. A család, a föld, a hivatás, a jószág, a mesterség, a háború, a járványok, a vagyon volt fontos. A 21.században megérkezett hozzánk a new age Amerikából és ezzel egyidejűleg élesen szétvált az önismeret és a jövendőmondás. A magyarországi vidéki parasztokat (én is ilyen családból származom) csak az érdekelte, hogy a gyermek meggyógyul-e, milyen lesz a termés, milyen lesz az aratás, az időjárás, mi lesz az örökséggel, lesz-e mit enni stb. Másra nem is lett volna idejük. Őket nem érdekelte, hogy a dolgok mögött milyen lelki tényező húzódik vagy hogy kinek milyen a természete és nem jártak kineziológiára meg családállításra.

 

 

Ettől függetlenül asztrológiai nézetemmel együtt szerintem a mai napig szükség van bizonyos fokú jövendőmondásra az önismerettel és terápiával párhuzamosan. Napjainkban hajlamosak vagyunk főleg befele figyelni és terápiáról, terápiára járni, ami nagyon szuper dolog, de sokszor éppen ez a befele figyelés viszi el a fókuszt a külvilág eseményeiről. Ilyenkor kicsúszik a kezünkből az irányítás és azt vesszük észre, hogy nincs kitakarítva, megfőzve, a lakás rendetlen stb. Egyfajta szétcsúszást eredményezhet. Természetesen ennek ellentétére is sok példa van. Az illető mindenért mást okol, csak a külsőségek érdeklik és nem jut eszébe, hogy fejlessze önmagát, hogy ápolja a lelkét, a múltját, a vakfoltjait. Nem vagyok pszichológus és nincs papírom lélekgyógyászatból, de abban biztos vagyok, hogy aki dolgozik magán, annak kifele is lesz pozitív hozadéka. Például egy előléptetés vagy egy boldogabb párkapcsolat formájában. Mindenképpen lesz hatása az önismeretnek, ha tiszta szívből elszánja rá magát az illető. Csakis akkor. Ebben az önismereti útban egy kiváló detektáló, megfigyelő eszköz a modern nyugati asztrológia. Viszont nem terápiás eszköz. Tudni kell a helyén kezelni.

 

 

Mit tegyünk, ha a jövőnkbe szeretnénk betekinteni és konkrét válaszok kellenek?

Amennyiben valaki tényleg a jövőt szeretné megtudni, több út áll a rendelkezésére. Itt nem a kamu jóslásokról írok, amikor sarlatánok pénzt csalnak ki és rizsáznak valamit a jövőnkről, aminek a fele sem igaz. Ilyen jóslásban nekem is volt részem. Mindent lehet színvonalasan és hitelesen űzni. Bizonyos pontokon az asztrológia, mint egyfajta spirituális – ezoterikus eszköz összefonódik a jövendőmondással. Nézzük meg hogyan.

 

Egyrészt az asztrológiának a kérdőasztrológia / horary irányzata képes előrejelzésre. Erről már több cikket írtam a honlapra. William Lilly munkássága alapján képes olyan hétköznapi kérdésekre válaszolni, ami viccesen elcsépeltnek tűnik, de nem szabad ezeket a hétköznapi dolokat lebecsülni, mert valakinek ez a fontos egy adott szituációban. Például hova tettem a jogosítványom, előkerül-e a macskám, lesz-e esküvőnk 6 hónapon belül, sikerül-e a hitelt megkapnunk 3 hónapon belül. Amikor épp nagybevásárlásra készülünk, de eltűnik a lakásban a pénztárcánk, akkor pillanatnyilag ez a legégetőbb problémánk, mert enélkül nem tudunk bevásárolni és nem kerül étel az asztalra és apa mérges lesz. Apróságnak hangzik és nem olyan magasztos témakör, mint az önismeret, de a kérdőasztrológiát erre találták ki. Tehát aki ilyen kérdésekben szeretne választ kapni, az ne szégyellje, hanem forduljon kérdőasztrológushoz. Ezt nevezhetjük jóslásnak, bár nem szeretem ezt a szót, inkább nevezzük előrejelzésnek. Egyfajta igen-nem választ kapunk. Sokkal konkrétabb és húsbavágóbb, mint az önismereti asztrológia. Akkor kérdezzünk, ha lélekben felkészültünk a válaszra.

Az asztrológián belül további eszköz lehet a direkció, szolár és tranzit elemzés. Ezek az előrejelző módszerek meg tudják mondani, hogy például a jövő évben mibe érdemes kezdeni, mihez fújnak kedvező szelek. Például melyik időintervallumban indítsunk vállalkozást vagy újítsuk fel a lakást. Értelmezésüket általában együtt hajtjuk végre, a tranzit külön nem sokat ér. Nem napra pontosan válaszol, hanem tól-ig hónapokat jelöl ki. Nem ad pontos választ arra, hogy Józsi feleségül vesz-e, de például egy esküvőhöz vagy párkapcsolati lépéshez megerősítést tud adni vagy éppen azt mondja meg, hogy nem ennek van itt az ideje. Tehát életünk hajójának vitorláit a szélhez tudjuk igazítani, hogy végül partot érjünk és elérjük a célunkat. Ezt is nevezhetjük jövendőmondásnak vagy sorselemzésnek, ízlés kérdése, hogy kinek mire áll rá a szája. Az asztrológia különböző ágai, különböző kérdéskörökben segítenek eligazodni.

A kérdőasztrológián kívül a Tarot és a cigány kártya, ami képes a hétköznapi dolgainkra és problémáinkra választ adni. Sok asztrológus foglalkozik ezekkel, én magam szintén. A Tarot kiegészíti az elemzéseket, megmutatja a lélek és az adott helyzet mozgatórugóit, azokat a dolgokat, amiket nem gondolnánk, hogy a háttérben húzódnak. A Tarot-nál beszédesebb (pletykásabb) a cigány kártya. A cigány kártya elmeséli, hogy mi várható vagy az adott helyzetben mi történik, de tanácsot nem ad úgy, mint a Tarot kártya. A Tarot kártya egyfajta mankó, hogy a jövőben mit érdemes tenni vagy mit nem. Több út közül melyiket válasszuk. Dönteni nekünk kell a végén. A cigány kártya konkrétabb válaszokat ad, a leghétköznapibb kérdésekre alkalmas eszköz.

Jól leszűrhető, hogy az adott módszer mindenki kezében másképp viselkedik és az a lényeg, hogy hogyan és mire használjuk. Aki ért hozzá és hiteles a témában, az bizony tud vele “jósolni”. Ezek az eszközök annál pontatlanabbak, minél távolalabbra akarunk nézni velük, hiszen a jövő folyamatos mozgásban van. A pillanatnyi döntéseink alakítják.

Aki dolgozik magán, foglalkozik önismerettel, annak hitem szerint a jövőbeli kilátásai jobbak. Ahogy fejlődik a szellem és a lélek, úgy lesznek változások kívül. Azonban hiszem azt is, hogy a képletünkből kilépni nem tudunk, mert olyan mint egy térkép. Több útvonalon indulhatunk el rajta.

 A mai modern nyugati aszrológiának szorosan együtt lehet működnie az előrejelző módszerekkel, kártyákkal, kérdőasztrológiával. Az együttes eredmény egy komplexebb képet ad a lehetőségeinkről és a hétköznapjainkról. Miközben jobban megismerjük önmagunkat, a döntéseink mozgatórugóját, felismerjük és válaszokat kapunk a hétköznapi történéseinkre. Ezt nevezem jóslásnak vagy előrejelzésnek.

Miért írtam le mindezt? Mert fontos hogy ne szélsőségesen szemléljük ezeket az eszközöket, ne nézzük le a hétköznapi dolgok fontosságát, hiszen az anyagban élünk és a földi dolgainkat kezelnünk kell napról napra. A legjobb ha ezeket a rendszereket, módszereket együttesen alkalmazzuk. Ne váljunk függővé és vállaljuk a felelősséget döntéseinkért. A nyilas csillagjegy szimbóluma szuper analógia erre. A kentaur lába a földön, miközben karjaival nyilát tartja, amellyel az égbe lő. A kentaur stabilitása a földön, az anyagot szimbolizálja, amelyben élünk, míg nyila a szellemi szférát, ahova optimális esetben el kell jussunk, hogy megismerjük önmagunkat. Enélkül a stabilitás nélkül célozni sem tudnánk.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..