Identity próba alkalom-élménybeszámoló

2016.02.19-én tartottuk az első ingyenes Identity próba alkalmunkat az 1000Tea teázóban a Lélecafé rendezésében, melyen én is részt vehettem.  Bátran mondhatom a többiek nevében is, hogy nagyon jól sikerült az első alkalom.


A csapat csak nőkből állt, talán azért is, mert elmondhatjuk, hogy az önismeret a gyengébbik nemet jobban vonzza. Heten gyűltünk össze, hogy játszunk az Identity nevű pszichológiai önfejlesztő társasjátékkal. A teázó egy nagyon barátságos és meghitt helyszín, kedves személyzettel, hangulatos világítással és finom teákkal a belváros szívében egy eldugott kapualjban.

A játék maga nagyon egyszerű szabályokból áll, ellenben a feladatai, kérdései igen sok mindenre rávilágítanak. A játékban az a csodálatos, hogy gondolkodásra és őszinteségre késztet, mindezt stresszmentes és hangulatos környezetben. A játék közben valahogy olyan érzésünk támad, hogy mindnyájan ugyanazokkal a problémákkal és kérdésekkel, félelmekkel küzdünk életünk során-függetlenül az életkorunktól és neveltetésünktől- és ez több elfogadásra, megértésre késztethet bennünket. Félelmeink alaptalan múltbeli téves berögzülésekből is fakadnak, ebben szinte minden résztvevő egyetértett. A játék folyamán mindenkit türelmesen végighallgattunk és előfordult, hogy egymástól is kérdeztünk vagy hasznos tanácsokkal láttuk el egymást.

A játékvezető feladata, hogy mederbe terelje a játékot, figyelje az időt, mert fontos, hogy mindenkire egyformán sor kerüljön több körön keresztül. Nem szól közbe, csak a feladat megoldása után kérdez, ezzel segítve a résztvevőt, hogy a húzott kártyája mögött lapuló feladatokból a legtöbbet hozza ki. Nagyon gyorsan eltelt a három óra játékidő, szinte észre sem vettük, hogy ennyit ültünk egy helyben.

A végére ösztönösen közelebb kerültünk egymáshoz, feltártunk sok mindent magunkról. Rájöttünk, hogy a nyitottság, elfogadás, önmagunkhoz való őszinteség, megértés mennyire fontos tulajdonságok mindenki számára. Sokat nevettünk, beszélgettünk, ami szerintem mindnyájunk életében fontos momentum. Az emberi kapcsolatok és jellem szépségeire jól rávilágít a társasjáték, mely nemcsak terápiára és önmegismerésre, de társkeresésre és ismerkedésre is igen jól használható.

Szerző: Villányi Andrea

forrás: lelecafe.wordpress.com

Amennyiben Te is szeretnél jelentkezni az Identity társas estre, írj a lelecaffee@gmail.com-ra. Lájkold a Lélecafé Facebook oldalát, hogy mindig képben legyél.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..