Hogyan ismerjük fel karmikus feladatainkat az emberi kapcsolatokban? – Külső bolygók a szinasztriában

Az utóbbi időben többször elém kerülő téma volt a szinasztria és annak karmikus megközelítése. Vajon miért bizonyos emberekkel találkozunk és mi a tanulnivalónk egymástól? Mi a célja két ember kapcsolatának a saját szemszögünkből és hogyan ismerhetjük fel a szinasztriában?

Rengetegféle emberi kapcsolat létezik: párkapcsolat, szülő-gyermek, távoli rokoni, üzleti, barátság. Az asztrológiában ezen kapcsolatok milyenségét a szinasztria tárja fel. Ilyenkor két ember képletét üsszevetjük és elemezzük. Mi most a karmikus vonatkozást fogjuk kivesézni, ezen belül is a külső bolygók szerepét, nevezetesen a Szaturnuszt, Plútót, Uránuszt, Neptunuszt. A belső bolygók egymás közötti kapcsolatával nem foglalkozunk csak később.

Onnan lehet érezni, hogy két ember kapcsolata karmikus, hogy találkozásuk pillanatában nagyon erős vonzalmat, összetartozást éreznek. A vonzalom ellentéte a félelem is előfordulhat vagy olyan megérzés, hogy őt már régről ismerem. Ezek tudatosan nem befolyásolható, ösztönös működések. A karmikus szó annyit jelent, hogy előzőéletbeli lépéseink, cselekedeteink bumerángként visszaszálnak ránk ebben az életünkben. Tehát a jelenünkben a múltunk következményeit látjuk, míg a jelenünkkel a jövőnk karmáját írjuk ezekben a percekben. Az emberi kapcsolatok a legjobb tükrök ahhoz, hogy szembenézzünk tetteink következményeivel. Sokszor életeken átívelő embertársainkkal találkozunk ismét ebben a földi létben. Két horoszkópot minél több külső-belső bolygóval alkotott fényszögkapcsolat sző át, annál rágebbi a kapcsolat és annál több megoldandó karmikus feladat adódik. A Jupiterrel azért nem foglalkozunk, mert ő még a legrosszabb formájában sem okoz olyan nehézségeket, mint a többi társa.

 

 

Tehát az egyik fél külső bolygóját vizsgáljuk a másik fél belső bolygójával. Különösen fontos ha az egyik fél Aszcendense, Napja, Holdja, Vénusza, Merkúrja vagy Marsa érintett a másik fél külső bolygójával. Ezeknek a karmikus emberi kapcsolatoknak a legfontosabb feladata, hogy megtanuljunk önzetlenül szeretni és szembenézzünk tetteinkkel. Minden emberi kapcsolat végső célja a megbocsátás, elfogadás és a szeretet. Ezt nagyon könnyű leírni és pont a bolygók hatása miatt, annál nehezebb feloldani a két ember között húzódó karmikus köteléket. Amint a felek megoldották ezen feladatokat, az elengedés könnyebben megy. A fényszögek természete elárulja, hogy ezt a feladatot mennyire nehezen tudjuk teljesíteni és mennyi fájdalomban lesz részünk alatta. Ha kvadrát, oppozíció a fényszög, akkor nagy pofonok árán tanulunk, ha pedig együttállás, trigon, szextil, akkor sokkal könnyebben. A cél, hogy megtanuljunk másokkal békében együttélni és az önzőségből az önzetlenség felé igyekezzünk. Terápiával  javasolt rásegíteni a folyamatokra. Gyakran pont az otthonról hozott, családi minta gátol bennünket ezeknek a karmikus feladatoknak a megugrásában.

Első körben fontos megnézni a saját horoszkópunkat, hogy mennyire vagyunk képesek szeretet adni és elfogadni. A Hold és Vénusz fényszögei fogják a pontos választ megadni. A jegyhelyzet a milyenséget árnyalja. Ezután vethetjük össze a két ember horoszkópját. Most tömören összefoglalom, hogy a külső bolygók milyen archetipikus leckét tartogatnak az emberközeli kapcsolatainkban. Ha sikerül a minőségük szerinti megélést a másikon keresztül magas szintre emelni, akkor boldogabban élhetünk.

 

 

Az olyan érzések, mint félelem, bűntudat, szégyen, önbizalomhiány, utálat, önfeláldozás, hibáztatás, elutasítás, menekülés, gyűlölet, birtoklás mind-mind egy-egy külső bolygó leckéje. Általánosan elmondható, hogy a külső bolygó gazdája a tanító, a belső bolygó tulajdonos pedig az ifjú padavan. A külső bolygó tulajdonosa a karmát adó, a belső bolygó tulajdonosa a karmát elfogadó. A belső bolygó tulajdonosa előző életében megbántotta az adott területen a külső bolygót, és ezért jelen életében a külső bolygó által mutatott archetipikus viselkedésen keresztül szembesül saját hibáival. Ily módon a külső bolygó segít a belső bolygónak tükröt tartani és együtt eljuthatnak a megbocsátásig és a kapcsolat rendezéséig. Amennyiben a külső bolygó nem tud jó tanítóvá válni, úgy mindketten szenvedni fognak és a karmikus lecke folytatódik, az összeláncoltság megmarad. A belső bolygónak mindig nagyon erős vonzást jelent a külső bolygó viselkedése, archetípusa. Előfordulhat, hogy két képlet összevetésekor, mindkét fél egyszerre belső és külső bolygó. Ilyen esetben nagyon bonyolult emberi kapcsolatokról és feladatokról beszélhetünk, ami akár több száz évet is magába foglal.

Érdekes megfigyelés, hogy a karma feldolgozásához elég ha az egyik fél megváltoztatja a másik fél irányában a magatartását, mert ezzel kihatással van a másikra és a közöttük húzódó leckére.  Minél erőszakosabban viselkedünk, annál jobban összeláncoljuk magunkat a másikkal, éppen ezért a bosszú és bűntetés felejtős alternatíva a megoldásban. Ha egy emberi kapcsolat arra hivatott, hogy jelentős legyen az életünkben, akkor az ellene emelt védelmi falakat egy idő után le fogjuk bontani. Szorongásaink gátolnak abban, hogy kifejezzük az adott bolygó pozitív lehetőségeit. Ha mi vagyunk a külső bolygó, akkor a mi feladatunk, hogy a belső bolygónak valamilyen leckét mutassunk a szeretetről.

A Szaturnusz-belső bolygó kapcsolatoknál a Szaturnusz fél, hogy a másik ember rájön hiányosságaira, ezért félelmében bírálja a belső bolygót jegye szerint.

Az Uránusz-belső bolygó kapcsolatoknál az Uránusz fél, hogy a belső bolygó gondolkodása megváltoztatására és függetlensége feladására kényszeríti, így ösztönös védekezésként kigúnyolja a belső bolygó átlagosságát és ötleteit.

A Neptunusz-belső bolygó kapcsolatoknál a Neptunusz retteg, hogy meglátja a másik igazi énjét. Ezért elferdíti a valóságot és feláldozza önmagát.

A Plútó-belső bolygó kapcsolatoknál a Plútó retteg, hogy el kell engednie a másikat, ezért hatalmi játékokba kezd, hogy megtartsa a belső bolygót és örökre magához láncolja.

A külső bolygók feladata a félelmen keresztül a helyzet tisztázása és az önátalakítás. Ehhez szüksége lesz a belső bolygó segítségére. Harmónikus fényszögeknél ez a folyamat könnyebben megy végbe, feszítő fényszögeknél nehezebben. A csillagjegy árnyalja, hogy miben, hogyan történik az adott archetípus kifejeződése.

 

 

Mit kell akkor megtanulnia a külső bolygó tulajdonosának?

A Szaturnusz feladata a bírálás befejezése és bölcsességével a belső bolygó támogatása, hogy megtanuljon a társadalmi hasznosságtól függetlenül élni.

Az Uránusz feladata a belső bolygó ötleteinek támogatása, hogy mentális horizontja kitágulhasson és új impulzusok érjék.

A Neptunusz feladata a hazugság és önfeláldozás beszűntetése, hogy megtapasztalhassa a feltétel nélküli szeretetet és feloldódást a másikban (unio mystica)

A Plútó feladata, hogy feladja hatalmi pozícióját. Ezáltal tudja gyógyítani önmagát és a belső bolygó tulajdonosát. Így olyan belső forrásokhoz fér hozzá, amikhez azelőtt sohasem. A Plútói emberközeli kapcsolatok karmikus leckéinek teljesítésével lehet a legmagasabb fokú fejlődést elérni.

A belső bolygó emlékeztetheti a külső bolygót egy előző életbeli személyre, aki által szenvednie kellett vagy éppen a belső bolygó volt ez a személy, csak más szerepben. Akárhogyan is, a folyamatokat mindig a külső bolygó irányítja, a belső bolygó alkalmazkodik, követi az eseményeket. Belső bolygóként pedig ha felismertük kóros viselkedési mintánkat a külső bolygó által képviselt archetípus szerint, akkor elkezdhetjük finomítani hozzáállásunkat az adott bolygó minőségével. Így öngyítási folyamat mehet végbe.

A végső cél az önzetlenséghez és a szeretethez való visszatalálás. 

(A fenti írásom egy alap ismertető. Ezeket a hatásokat a jegy és házhelyzet tovább árnyalja, melyet már személyes tanácsadás során lehet bontogatni)

Megosztás:

4 thoughts on “Hogyan ismerjük fel karmikus feladatainkat az emberi kapcsolatokban? – Külső bolygók a szinasztriában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..