Asztrológiai ismeretek

Hogyan irányítsuk életünk az asztrológiával?

A kérdőíves felmérésben többen írtátok, hogy jó lenne gyakorlatias tanácsokat is kapni az asztrológiáról. Ebben az írásomban konkrét tippeket adok, hogy én mire használom fel az asztrológiát és ti is hogyan tehetitek az életetek könnyebbé általa.


Azért vagyok nehéz helyzetben, mert sok a kezdő az olvasóim között és ők teljes képet nem kaphatnak egy darab bejegyzéssel. Ahhoz könyvet kellene írnom. Ennek ellenére, főleg kezdőknek készítem az írásom. Nem helyettesíthet egy alapos oktatást vagy tanulást és a mélységekbe nem fogok belemenni az érthetőség kedvéért. Ha már az alapokkal tisztában vagyunk, az is nagyon sok mankót adhat az életünkhöz. Ehhez javaslom a Regiomontanus asztrológiai program letöltését innen. Mindennek az alapja, hogy tudjuk használni a programot és meg tudjuk jeleníteni a képleteket, amikkel dolgozni szeretnénk. Egyébként egy megoldás van: tanulás és szorgalom. Annak idején én is bújtam a könyveket, mindent letöltöttem az internetről, amit tudtam és állandóan kérdeztem. Fórumokon és csoportokban. Ehhez a saját képletem használtam.

Haladjunk sorban az egyes területek között.

Mire használhatom a radixom, azaz a születés képletem?

A születési képletünk (radix) a tudatalattink fényképe a születésünk pillanatában. Mutatja küldetésünk, karmikus feladatunk, hozott karmikus múltunk és megadja jellemünk kereteit. Ezek a keretek megismerhetőek egy asztrológiai elemzés során és a magunk határain belül tudunk fejlődni. Használhatjuk arra, hogy megismerjük erősségeink és gyengeségeink. Használhatjuk arra, hogy feltárjuk a terápiás blokkokat és így már célzottan mehetünk terápiára, hogy elengedjük ezeket a béklyókat és a múltból (előző életből, gyerekkorból) hozott blokkokat. Használhatjuk arra, hogy megnézzük melyik szakma lenne hozzánk való és mihez van affinitásunk. Gyakorlati tanács: nézzétek meg a születési képletetek Napját, Holdját, Aszcendensét és már egy csomó jellemzőt össze tudtok írni magatokról. Ezen kívül, láthatjuk a képletünkből, hogy milyen típusú pár ideális számunkra, hogy milyen a munkastílusunk, milyen egészségügyi gondokkal számolhatunk életünk során. Ezek tendenciák, azaz nem biztos, hogy be is következnek, de ezekre van a legnagyobb hajlamunk. Ezek a határaink, erősségeink, gyengeségeink és elengedni való energiamintázataink is egyben. Egy kibillentségi mutató is. Ha valamibe nagyon beleélem magam és átélem, működtetem, akkor lemaradok más dolgokról. Érdemes úgy is megvizsgálni a képletünket, hogy mit kell átalakítani és elengedni, mi az, amit túlműködtetünk. Ha például Kos az Aszcendensünk, akkor a harc és egó túl van vezérelve, vagy nem merünk kiállni magunkért, illetve édesapánkkal való viszonyunk érdemes felülvizsgálni. Komplexebb vizsgálódásról nagyon bonyolult lenne részletesen írni, érdemes asztrológushoz fordulni kezdőknek. Én magam is jó pár asztrológust felkerestem még az elején, viszont már magamnak is sok mindent meg tudtam nézni. Rááldoztam időt és pénzt, de már akkor tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni és hajtott a kíváncsiság. Ha terápiára szeretnénk menni, akkor ezt már az elemzés után meg is tehetjük. Tehát máris hasznosítottunk a születési képletünkben rejlő információkat.

Mire használhatom az asztrológiát ha szülő vagyok?

Szülők meg tudják vizsgálni vagy nézetni az asztrológussal, hogy a gyermeket milyen irányba tereljék, mit javasoljanak neki a tovább tanuláshoz és mi az amit jobb, ha nem eröltetünk. Gyakorlati példa: Látom, hogy a gyerek Napja, Holdja Nyilasban van, tehát nem fogok meglepődni, ha szellemileg igen aktív és optimista, de nem jeleskedik a ház takarításában. Nem szúrom le érte, hanem segítek neki kiaknázni a benne rejlő erősségeket. Vagy olyan dolgokkal jutalmazom, ha segít a takarításban, ami motiválóként hat rá. Nem kötöm meg, mert valószínűleg nagy kedvet érez majd az utazásra. Ha ismerem a kicsi gyerek képletét, például a Hold jegyét, azt is láthatom, hogy ő milyen anyának érez, lát engem és igazodhatok hozzá. Erről ebben a cikkben írtam. Megnézhetem akár azt is, hogy milyen sport javasolható a gyerkőcnek vagy milyen egészségügyi pontjai érzékenyebbek. Erről ebben a cikkben írtam.

Mire használhatom az előrejelzéseket és tranzitokat?

Az asztrológiának az a területe, amely az aktuális égi állásokat figyeli egyfajta előrejelzésnek nevezhető. A tranzit szó áthaladást jelent. A bolygók folyamatosan mozognak a Naprendszeren belül (mert az asztrológia fókusza a Naprendszer) és érintkeznek a képletünk tengelyeivel, bolygóival és életterületeivel, azaz házaival. Nagyon fontos kiemelnem, mert ezt sokan elfelejtik, hogy az az asztrológia nem tud jósolni. Nem tudja megmondani napra pontosan, hogy mikor fogsz házasodni, de tendenciákat mutat. Az életterületeinken való áthaladásukkor látszik, hogy épp mi van fókuszban és mit nem kellene eröltetni. Ezek nem konkrét dolgok és időpontok. Arról nem beszélve, hogy lehet, hogy létrejön egy együttállás, de más analógiával fogom megélni az adott együttállást. Példa: Vénusz-Szaturnusz együttállás van éppen az égen és ez a konstelláció az én képletemben az 5.házamban, a szerelem területén jön létre. Több variáció is elképzelhető megélésre: lehet, hogy hűvös leszek és tartózkodok a testiségtől átmenetre, amíg tart, de az is lehet, hogy általa felismerem azokat a szükséges korlátokat a szerelmi életemben, ami segít, hogy ne túlozzam el a dolgokat. Máris jobban hangzik és előnyt kovácsoltam az adott tranzitból. Nem tudom megmondani általa, hogy melyik nap érezhetem ezeket, de egy mettől meddig periódust meg tudok adni, amíg az adott fényszög hatása tart (orbis). Mivel az asztrológia csillagjegyekkel és analógiákkal dolgozik, így nem jósló tudomány. Kollektív hatásokat mutat és ilyen előrejelzéseket sok asztrológus ír a blogjában, ezeket érdemes követni. Nagyon sok múlik a terápiázottságunkon és a tudati szintünkön.

Amit kiemelnék, hogy a Hold keringése Földünk körül nagy hatással van a hétköznapi hangulatainkra. Gyors mozgásával és közelségével befolyásol minket. Érdemes a Hold fázisokat figyelni, hogy épp milyen jegyben tartózkodik és azokat a testrészeket nem műttetni, amik az adott jegyhez tartoznak. Például Mérleg Holdnál ne műttessük a vesénket. Én a Hold állásokat és fázisokat rendszeresen figyelem. Tranzitokat is megnézem, hiszen írom a blogra az előrejelzéseket, de nem hagyom, hogy teljesen a rabja legyek. Inkább próbálom okosan használni. Három naponta biztos ránézek a tranzitokra. Ezt a Regiomontanus programmal ti is megtehetitek. Ha elakadtok, akkor szívesen segítek.

Mire használhatom a szinasztriát?

Két ember születési képletének összevetését hívjuk szinasztriának. Erről már volt szó ebben és ebben a cikkemben. Ilyenkor megvizsgálhatjuk a két ember kapcsolatát, érzelmeit, életterületeit. Hogy mit jelentek a másiknak. Megnézzük az egyik fél szemszögéből, majd fordítva is. Kezdőknek nem javaslom, mert mindennek az alapja, hogy önálló születési képletet tudunk megjeleníteni és elemezni, utána jöhet csak a több része az asztrológiának. A fontosabb pontok: tengelyek kapcsolata, Nap és Hold kapcsolata, Vénusz és Mars kapcsolata és a Szaturnusz, Jupiter, Neptunusz és Uránusz és Plútó kapcsolata a másik fél bolygóival. Ez utóbbiak jelölik a hosszabb és mélyebb hatásokat két ember között. Bonyolult témáról van szó, de tudok könyveket javasolni, ha valaki kedvet kapna hozzá.

Milyen egyéb felhasználása és haszna lehet az asztrológiának?

Munkahelyen nagyon nagy hasznát lehet venni, ha ismerjük a főnökünk és kollegáink képletét. Nem csak a Nap jegyüket. Ha megtehetjük, akkor kérjük el a pontos születési dátumot órával és perccel és nézzük meg a főbb jellemzőket. Én minden munkahelyemen megtettem ezt a közvetlen kollegákkal. Az asztrológia segít az elfogadásban és kooperációban, ha jól használjuk. Például ha látom, hogy a főnökömnek Oroszlán Napja és Kos Aszcendense van, akkor máris tudom azt, hogy fontos neki, hogy feltétel nélkül kövessék és felnézzenek rá és nem lepődök meg, ha hamar ingerült lesz vagy heves vérmérsékletű. Máris tudom azt, hogy én nekem hogyan kell kezelnem őt a saját határaimon belül. A saját bőrömből nem fogok tudni kibújni, de lehetek elfogadóbb vagy toleránsabb a jobb munkahelyi légkör érdekében. Segít a beilleszkedésben és a saját magam dolgát könnyítem meg, ha használom az asztrológiát. Elfogadásra és nyitottságra tanít. Szerintem hasznos lenne állásinterjúkon is használnia a HR-es szakembereknek, de van még hova fejlődni ilyen téren.

Orvosoknak lenne még érdemes használniuk az asztrológiát a gyógyításban. A beteg radixából nagyon sok dolog kiderülhet. Milyen egészségügyileg érzékeny pontjai vannak, mikor lenne érdemes műteni és még csomó mindenhez hasznos lenne, de sajnos itthon ez nem divat és senkinek sem érdeke. Főleg nem a gyógyszeriparnak. Ennek a megállapításához is asztrológiai tanulmányok és szorgalom szükségeltetik.

Az asztrológiát nagyon sok mindenre fel lehet használni, de ezek azok az irányok, amiket kezdők is alap szinten tudnak hasznosítani. A blogon vannak hasznos írások a Nap jegyről, Aszcendensről és még sok minden másról, érdemes nézelődni.

Szerző: Villányi Andrea

Ha nem szeretnétek lemaradni a friss blogbejegyzésekről, akkor iratkozzatok fel hírlevélre az oldal alján. Ezt email cím megadásával tehetitek meg. 

Megosztás:
Tagged , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..