Asztrológiai ismeretek

Gyereknevelés az asztrológia segítségével

A minap gondolkodtam a gyereknevelés kérdéséről általánosan és asztrológiai szemmel is. Vajon lehet helyesen nevelni a gyermeket a születési képletének tanulmányozásával? Vajon mennyit segít ha asztrológushoz fordul az anyuka? Esetleg többet ér az ösztönös nevelés? És mi a gond a mai gyerekekkel?


Sajnos manapság akármerre nézek – tisztelet a kivételnek – olyan gyerekeket és tiniket látok, akik igen sokszor modortalanul és érzéketlenül beszélnek és bánnak a többiekkel és egyetlen dolog érdekli csak őket, hogy milyen okostelefont kapnak a szüleiktől és mi történik a Facebookon. Azt gondolom ez részben a szülők hibája. Nem tudnak a gyereknek egy olyan mintát adni, ami erősebb lenne, mint a közösségi nyomás és a birkaszellem. Furcsa tinik az utcán, elmosódott nemi szerepekkel, tini fiúk hosszú hajjal, nőies viselkedéssel és durván beszélő tinilányok, akik már 17 évesen felnőttként akarnak kinézni. Ez kollektív hatás is, de a szülőknek kell ezzel mikro szinten foglalkozni. Nem tisztem ítélkezni, de nagyon kevés olyan gyereket ismerek, akik illemtudóak és kedvesek. Ott mindig jó a szülői minta is. Mit lehet még tenni ez ügyben a szülőnek?

El lehet menni asztrológushoz és a gyermek születési képlete alapján meg lehet állapítani, hogy mi az ami testhezálló a gyereknek és mi az, ami nem. Meg lehet nézni az ideális karriert, szakmát, erősségeket, gyengeségeket, elakadásokat, családi blokokkat. Ezeket érdemes is oldani, ha a gyerek már elég érett hozzá. Ezek a karmikus, hozott minták. Illetve érdemes a nevelésnél figyelembe venni a személyi jelölőket is és mondjuk egy Kos Napú kisfiúval nem erőszakosan bánni, mert az még jobban aktiválhatja ellenállását és makacsságát. Ellenben mivel hajlamos lehet másokat elnyomni a környezetében, ezért egyértelműen szankcionálnám is az ilyen irányú lépéseit. Szerintem a mai gyereket túlságosan féltik a szülők. Nem vagyok anyuka, de én ezeket biztosan meglépném és megnézném a gyermekem képletében. Viszont azt kell mondjam, hogy ez korántsem elég. Oké, hogy kioldottuk a blokkokat, és figyelem, hogy hogyan is kell őt terelgetnem, hogy milyen eszközök működnek és mik nem, de ez kevés. Kell a nevelés, a korlátok meghúzása és az illem, tisztelet megtanítása. Sokan fognak most érvelni, hogy a mai gyerekekkel nem lehet bírni és nekem nincs gyerekem, de engem is a szüleim tisztességesen felneveltek. A gyereknek kellenek a korlátok, visszajelzések és a példamutatás. A hitelesség a szülő részéről. Akikre felnézhet. És ehhez teljesen mindegy, hogy Kos Napja vagy Bika Holdja vagy Nyilas Aszcendense van a gyereknek. Az asztrológiától sem lehet teljes megoldásokat várni, hogy majd a képlete ismeretével a nevelési gondok is megoldódnak. Sajnos nem.

Korábbi cikkemben írtam a Hold jegyek fontosságáról, azt valóban érdemes megnézni minden anyukának. Ellenben mindezek a tanácsok nem fognak működni két dolog nélkül: szeretet és elkötelezettség a szülők részéről a gyereknevelés iránt. A szeretetet a gyerek 0-24 órában érzékeli és ez a legjobb recept, hogy egy tisztességes és illemtudó, boldog gyermekünk legyen. A mi gyerekünk nem véletlen hozzánk született le, velünk van “dolga”. Minden nehézség a nevelésben visszajelzés a szülőknek is. A gyermek egy tükör.

Ennek ellenére mi az amit én figyelnék a képletben? Nap, Hold, ezek kapcsolata, Aszcendens, karrier tengely (X.ház), IV.ház vizsgálata, mint családi minta. Mivel ezeket nem lehet így kiragadni, ezért teljes képlet elemzést csinálnék a gyermekemnek. Próbálnám őt a képlete alapján terelgetni és visszajelzéseket adni neki. Az erősségei szerint bátorítani. Nem félnék kemény lenni vele, ha a helyzet megköveteli. És amint eljött az idő a lerakódott blokkokat a képlete alapján elkezdeném szakember segítségével kioldani. Végül is ő egy darabka belőlem és a saját elakadásaimból is. Véletlen találkozások nincsenek. Ha egy ajtó kinyílik, ott a kulcs mindig illik a zárhoz. A gyereknevelés pedig pont egy ilyen ajtó nyitódása a szülők előtt. A szülő vállal felelősséget a gyermekért és neki kell elhivatottnak lennie ez ügyben.

A legfontosabb viszont az, hogy a szülők példaként viselkedjenek a gyerek előtt és szeressék őt. Ezek nélkül a képletelemzés mit sem ér!

Várom a posztokat a témában. 🙂

Megosztás:
Tagged , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..