Elemek eloszlása képletünkben

A nyugati asztrológia 4 elemmel dolgozik: tűz, víz, levegő és föld.


Elemzés során fontos megfigyelni melyik természeti elem van túlsúlyban vagy hiányban a képletben, netán mind a négyből találunk. Az elemeket az határozza meg, hogy a bolygók milyen jegyben állnak és az adott jegyet melyik őselemhez soroljuk be. Illetve a 4 fő tengely jegybeli helyzete is sokat számít: Aszcendens, Deszcendens, Imum Coeli, Medium Coeli.

Nézzük át melyik elemhez melyik csillagjegy sorolandó:

Kos, Oroszlán, Nyilas: tűz elem

Rák, Skorpió, Halak: víz elem

Ikrek, Mérleg, Vízöntő: levegő elem

Bika, Szűz, Bak: föld elem

Mint láthatjátok, minden elemhez három zodiákus jegyet sorolunk, tehát így jön ki a 12 állatövi jegy.

Általánosan elmondható, hogy az azonos eleműek jól kijönnek egymással, illetve a tűz a levegővel, a víz pedig a földdel harmonizál. A víz kioltja a tüzet, de táplálja a földet, viszont a föld is eloltja a tüzet, de a levegő táplálja azt.

Ezek után vizsgáljuk meg mi a jellemző az egyes elemekre.

Víz

 

A víz egyenlő az érzelmekkel, megérzésekkel, passzivitással, tudatalattival, ragaszkodással és gondoskodással. Akinek a képletében hangsúlyos, szívesen tartózkodik víz közelben és jellemzőek rá a fenti tulajdonságok, ösztönösen gondoskodó és nem fél érzelmeit kimutatni.  A víz az akadályokat kikerüli, elfolyik mellettük. Így kerüli a konfrontálódást a víz hangsúlyos ember is.

 

Föld

 

A föld maga a termékenység, szilárdság, alapok, anyag, stabilitás, kimozdíthatatlanság és merevség, mozdulatlanság. Így akinek a képletében hangsúlyos, annak fontos az anyag, pénz, stabilitás. A pénzzel általában jól is bánnak. A földnek szüksége van vízre, tehát érzelmekre, hogy táplálva legyen és nem szereti a változó dolgokat az életben.

 

Levegő

 

A levegő maga a kommunikáció, a közvetítő közeg, mozgás, a szellem, gondolatok, szabadság, inspiráció. Így akinek hangsúlyos a képletében, könnyen kommunikál, szellemi beállítottságú, gyorsan tanul és kapcsolódik másokhoz, viszont a cselekvés már nem erőssége, ezért jó ha van a közelében tűz.

 

Tűz

 

A tűz maga a cselekvés, isteni szikra, tett és akarat, kreativitás, irányítás. Akinek hangsúlyos a képletében, könnyen cselekszik, néha meggondolatlan és szó szerint tűzbe hozza környezetét, megszerzi amit akar, ellenben könnyen új cél után néz. A víz és a föld eloltja inspirációit, ambícióit, viszont a levegő az ötleteivel támogatja, belobbantja. Amit a levegő kitalál, azt a tűz megvalósítja.

Érdemes megnéznünk a képletünkben melyik a leghangsúlyosabb elem és végiggondolni, hogy akikkel jó a viszonyunk ők milyen eleműek. Azt is fontos figyelni, hogy melyik elem hiányos bennünk és azt általában barátok, társ, kollegák személyében próbáljuk kívülről pótolni, így kiegészülve egységes egésszé. Sok képletet láttam már, ahol mind a négy elem megtalálható volt, az a legharmónikusabb.

Ha valamelyik elem nagyon hiányzik, ajánlott azt kívülről pótolnunk. Például ha tudjuk, hogy sok bennünk a levegő, akkor hajlamosak lehetünk rá, hogy a rutinszerű dolgokat könnyen elfelejtsük, mint például számlabefizetés. Tehát érdemes teendőinket lejegyzetelni vagy a telefonunkba emlékeztetőt beállítani, esetleg határidőnaplót vezetni. Otthonunkban fa bútorokat alkalmazni, szobanövényeket nevelni vagy barnára festeni a falat. Ha valakiben viszont sok a föld, érdemes kertjében kis tavat kialakítani és megtanulni az érzelmeket jobban kifejezni, kék és zöld árnyalatait alkalmazni vagy uszodába bérletet venni.

A bejegyzésem végére pedig egy videót küldök nektek az egyik kedvenc előadómmal, amiben kifejezően megjelenik a négy elem. Figyeljétek meg a lány öltözködését és a színeket a különböző elemeknél.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..