Asztrológiai ismeretek

Az örökbefogadás asztrológiája

Egy nagyon fontos tabu témáról szeretnék írni, nemcsak asztrológiai szempontból és ez az örökbefogadás.


Sikerült egy kicsit nyomoznom az ügyben, bár nem sok szinasztriát tudtam szerezni, de mivel a családomban történt örökbefogadás, így körbe tudom járni a témát. Sajnos nagyon sokan még mindig nem tudják mi fán terem ez a dolog és fals ítéletek, furcsa vélemények és kérdések hangzanak el a témában. Azt gondolom, hogy ez mindenkinek a magánügye, de egy nemes tettről van szó, amit példaértékűnek és követendőnek tartok. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek való és mindenkinek adoptálni kell. Ehhez kell egy olyan lelki-szellemi beállítottság, gondolkodásmód is. Örökbe fogadni nem csak azért szoktak, hogy megmentsék a “szegény árva” gyereket, hanem mert az örökbefogadó szülő tényleg szívből gyermeket akar és valamiért nincs más mód rá, vagy ezt érzik a szívükhöz a legközelebb állónak. Nem szabad sajnálkozni és ezt tartósan éreztetni a “szegény árva” babával, gyerekkel, mert akkor még jobban sulykolva van a lelkében a téma. Természetesen kell kezelni és az is fontos, hogy a kívülállók semmi bizarr és bántó kérdést ne tegyenek fel az örökbefogadó szülőknek, főleg ne a gyerek előtt. Ezt nagyon tapintatlannak tartom. Ő ugyanolyan gyerek a családban, mint a vérszerinti, semmivel nem különbözik, csak a genetikájában. Egy idő után az örökbefogadott gyermek ugyanolyan hasonlóságokat kezd mutatni mind külsőben mind viselkedésben, mint a nevelőszülei. Lehet, hogy felnőtt korára ő maga is komoly késztetést érez majd a saját család alapítására vagy örökbefogadásra egyaránt, ezzel kompenzálva tudatalatti megéléseit.

A nevelés kulcsfontosságú. Meglátásom szerint a genetika szinte felülírható vele. Ehhez egyetlen egy dolog kell: ítéletmentes, önzetlen szeretet. És még egy nagyon fontos fogalom: a hit. Kiemelt fontosságú, hogy az örökbefogadó szülő minél hamarabb elmondja gyermekének, hogy nem ők a vérszerinti szülei, azért, hogy a gyermek is természetesnek vegye az egész dolgot és a kapcsolat őszinteségen alapuljon. A keresésben is támogatni kell a gyermeket, semmit nem szabad elrejteni. Az más kérdés, hogy ez fájó pont a nevelőszülőknek, ami teljesen érthető.

Sokan ódzkodnak a témától és zavarban érzik magukat ilyen család körében, de nem szabad. Az is fontos, hogy a gyerek érezzen hálát a nevelőszülei felé, de ne istenítse őket, hanem úgy érzékelje és azonosítsa őket, mint az igazi szüleit. Ha túlzottan idealizálja az örökbefogadott gyerek a szüleit, akkor hajlamos lesz önmagát kevésbé becsülni. Ellenben azt gondolom, hogyha az örökbefogadás harmonikus és szeretetteli, akkor a gyermek számára ez egy olyan szellemi-lelki iránymutatás, amiből egész életében tud táplálkozni, talán jobban is, mint a vérszerinti gyermekek. Egy plusz erőt és töltetet ad, amihez mindennap vissza lehet nyúlni, még ha a gyermek nem is tudja kitől örökölte szőke fürtjeit. Egy kívülálló sosem fogja ezt megérteni úgy, mint akik ezen átmentek vagy átmennek. Hogy az igazi szülő miért adja örökbe a gyereket, az  az ő dolga és feltételezem erre is van magyarázat, ezért nem tisztünk ítélkezni. Sosem tudhatjuk, hogy mi mikor kerülünk ilyen helyzetbe. Sokszor az örökbeadás egyenlő a túléléssel a gyermek számára.

Próbáltam asztrológiailag és spirituálisan utánajárni, hogy az örökbefogadó/nevelőszülő és az örökbefogadott gyermek képletei között milyen kapcsolatok húzódnak. Vajon ugyanolyan, mint a vérszerinti szülők és gyermeke között? Erről más asztrológusokat is megkérdezve,  a válaszom: igen.

Amikor a lélek leszületik, pont egy olyan pillanatban jön világra, amikor a radixa letükrözheti a tudatalattijának a térképét. Tehát a baba radixa egyenlő a tudatalattijában tárolt karmikus kis lenyomatokkal. Ez nem egy aktív folyamat, hanem nagyon is passzív. A sok karmikus hozadék szinte lerántja az újszülöttet a földi létbe. Ez a képlet fog illeszkedni az örökbefogadó szülők képletével, hiszen így fognak egymásra találni. Enélkül nem működne. Az örökbefogadás is karmikus lecke, feladat. Ott a babának egyrészt van “öröksége” a vérszerinti családjával és van “feladat” a nevelőszülőkkel is. Ezek lehetnek több életen át húzódó karmák, minták, karmikus terheltségtől függően. Azért találkozik a baba a nevelőszülővel, hogy ezeket a feladatokat együtt teljesíthessék ebben a földi létben. Az más kérdés, hogy valamiért a nevelőszülő nem volt képes megszülni fizikálisan a gyermekét és egy másik anyától kapja. Ugyanakkor a babának az igazi szüleivel is kell lennie valamiféle hozott mintának, karmának, különben nem beszélhetnénk örökbeadásról. Az örökbeadó szülőnek is karmikus téma a vérszerinti gyermek átadása. Tehát én valamiféle kettős-hármas karmának gondolom ezt, ezért a gyermeknek ezzel több feladata is lehet élete során.

Asztrológiai vonatkozás:

Ha szinasztriát nézünk, akkor elsőnek megjegyezném, hogy az örökbefogadás Nyilas-Jupiteri téma, a legmagasabb fokon való megélése a Nyilas témának. Olyan fogalmak tartoznak ide, mint hit, remény, bőség, adomány, ajándékok, tanítás, nevelés. Tehát ez egy jupiteri tett a baba felé a nevelőszülők részéről. Az örökbeadó/vérszerinti szülőknek pedig a megélésétől függ, hogy milyen analógiát aktivál bennük, de a lemondás és elengedés megélése senkinek sem könnyű, én erre talán szaturnuszi megélést mondanék.

Ha továbbnézzük az örökbefogadott gyermek és a szülei között húzódó szinasztriát, akkor azt tapasztaltam, hogy mindig kell lennie nagyon erős tengely-bolygó kapcsolódásnak, itt kiemelt az Aszcendens-bolygó és az MC-bolygó kapcsolódás sőt még a tengely-tengely együttállás (AC-AC vagy AC-MC) is gyakori.

Példák: a gyermek Aszcendensén áll az anya születési uralkodója és az anya MC-jén a gyermek Holdja. A gyermek anyává teszi az örökbefogadó szülőt. A Hold az anyát mutatja a képletünkben.

Előfordul a Felszálló Holdcsomópont-bolygó együttállás is. Példa: A gyermek 5.házában a Felszálló Holdcsomópontján az apa Napja áll. Az apa 5.házában pedig a gyermek Felszálló Holdcsomópontja és Marsa. Tehát apává teszi a férfit és ezzel aktiválja örömét, játékosságát.

Aszcendens-Hold együttállás is igen gyakori, tehát a gyermek érzelmei inspirálóan és ismerősen hatnak a szülő elmeszerkezetére, nagy az összhang köztük érzelmileg is.

Gyakoriak a Jupiter-tengely (AC,MC) érintettségek is, az jelezheti magát a jó cselekedetet és hitet a gyermek felé, hogy szinte “megmentik” őt és bőséget adnak neki.

Gyakori a 11.ház érintettsége is, mert a 11.hát a barátok, segítők, jóakarók háza is. Másik verzió, hogy a  gyermek Jupitere a szülő 5.házába esik és ott együttállásban van a szülő Napjával, tehát szó szerint gyermekként érkezik hozzá, mint örömforrás (5.ház az örömök és gyermekek háza) és segíti a Nappá válását.

Az is megesik, hogy a gyermek Napja ugyanabban a jegyben van, mint az egyik szülő MC tengelye. Tehát a gyermek mutatja a szülőnek a helyes irányt, fénnyel tölti fel ezen az úton.

Olyat is láttam már, hogy a gyermek születési uralkodója az egyik szülő Deszcendensén volt, tehát a gyermek a tökéletes társ a külvilágból a szülőnek, nagyon nagy fokú összhangot és nagyon erős kötődést hordoz. De az is lehet, hogy a gyermek Napja simán a szülője 7.házába esik.

Mint láthatjátok semmiben sem különbözik meglátásom szerint az örökbefogadott családok szinasztriája a vérszerinti családokétól, hiszen asztrológiailag ugyanaz történik. Ebből kifolyólag nehéz megítélni, hogy a gyermeket örökbe fogadták vagy ahhoz már nagyon nagy fokú asztrológiai tudás és beleérzés szükségeltetik. Nincs titkos recept a szinasztriájukra, ugyanúgy működik minden. Talán a Jupiter fontosságát emelném ki, érdemes a  jupiteri kapcsolatokat jobban szemrevételezni, mert harmonikus Jupiter megélése nélkül nincs örökbefogadás sem.

Amennyiben bárkinek a családjában előfordult örökbefogadás, akkor írjatok privátban nyugodtan és szívesen megnézem a szinasztriát, természetesen anonim módon és szigorú titoktartással. Jó lenne több asztrológiai vonatkozást begyűjteni, érdekes tanulmány lehet mindenki számára. 

Szerző: Villányi Andrea

Ha nem szeretnétek lemaradni a friss blogbejegyzésekről, akkor iratkozzatok fel hírlevélre az oldal alján. Ezt email cím megadásával tehetitek meg. 

Megosztás:
Tagged ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..