Asztrológiai ismeretek

A Rák csillagjegy megélési lehetőségei – az univerzum édesanyja

Az asztrológiában a Rák csillagjegyhez társítjuk a családot és az anyaságot. De vajon milyen megélési lehetőségei vannak még a Rák minőségnek?


Mindnyájunk horoszkópjában előfordul egy életterület (ház) ahol a Rák zodiákus uralkodik. Ezen az életterületen felfedezhetjük magunkon a Rákokra jellemző tulajdonságokat. Azok, akiknek a képletében hangsúlyos a Rák minőség (Nap, Hold, Aszcendens, születési uralkodó a Rákban, Hold az I.házban vagy Hold az Aszcendensen) még erőteljesebben hordozzák ezen tulajdonságokat, úgy mint gondoskodás, anyaságra törekvés, táplálás, oltalmazás, befogadás, családközpontúság. Természetesen itt is a személyes képlet vizsgálata ad bővebb felvilágosítást az egyén szintjén.

cancer.png

Egy Rák minőség megélésének lehetnek negatív megnyilvánulásai, úgy mint túlzott érzelmesség, nehéz leválás a gyermekünkről, érzelmi manipuláció, érzelmi zsarolás és a gyermek szerepben ragadás. Általában ezek a sérülések a saját gyerekkorunkból eredeztethetőek. Tudatossággal és akár terápiákkal a Rák minőség legmagasabb fokát is megélhetjük és kimunkálhatjuk magunkban.

erzelmi-4-rak

Legmagasabb szinten a Rák/Hold minőség a teljes odaadásban, önzetlen táplálásban, érzelmi önállóságban és a gyengébbek oltalmazásában mutatkozik meg. Ezen a szinten a Rák hangsúlyos ember már nem sajnáltatja magát, nem kér folyamatos érzelmi védelmet és nem manipulálja a másikat azért, hogy csak őt szeressék. Felnőtté és önállóvá válik, ahol már nem őt, hanem ő fog másokat táplálni. Magas szinten ő lesz az univerzum édesanyja, a gyengék védelmezője.

part3_family_1

Ha globálisabban,  a társadalom szintjén vizsgáljuk a Rák/Hold minőség megítélését és megjelenési formáit, akkor sok nehézségbe ütközünk. Ez minden nőt és anyát érinthet. Ha van gyereked, az a baj, hogy miért annyi van. Ha nincs, akkor azért érezheti a nő megbélyegezve magát, hogy neki még miért nincs. Ha császárral hozza világra gyermekét, akkor azért pécézhetik ki, hogy miért csak úgy sikerült neki. Ha örökbe fogad egy babát, akkor furán nézhetnek rá mások. Ha abortusz mellett kellett döntenie, akkor azért bélyegzik meg, hogy miért nem hozta mégis világra. Ha ott hagyta a kórházban, akkor meg sem kérdezik vajon miért döntött így, hanem azonnal elítélik. Na de ki mondja meg a világnak és az anyáknak, hogy hányféleképpen élhetik meg önnön holdi oldalukat? Természetesen ezek kiragadott szélsőségek a részemről, de úgy érzem nem foglalkozik a társadalom eleget a holdi minőség megélésének egyéb formáival és lehetőségeivel. Sok misztikum, elvárás és dogma övezi. Sok anyukának egy-egy ilyen nehéz helyzetben nincs kihez fordulniuk és emiatt tanácstalanok. Vajon jó anya vagyok, vajon jól élem meg a gondoskodást? Akarom én egyáltalán ezt az egészet? Dehát akarnom kell, mert a családom, XY, a szomszéd is mondta.

Mother Care

Szeretném megvilágítani, hogy egy nőnek (férfinak is) mennyi lehetősége van a benne élő Rák/Hold minőség megélésére és itt visszautalnék a Rák legmagasabb szintjére. Nem kizárólag a hangsúlyosan Rák érdekeltségű nőkre/férfiakra gondolok, hanem úgy egyáltalán a gondoskodói minőségre. Azt, hogy egy nő hogyan teljesedik ki az anyai szerepben, neki kell eldöntenie és ebbe senki nem szólhat bele. Az asztrológus abban tud segíteni, hogy megnézi az illető képletében, hogy mennyire sérült a holdi oldal és esetleg megoldási lehetőségeket javasol.

betegapolas

Mint fent említettem a Rák minőség a világon mindenütt jelen van. Jelen van egy örökbefogadó szülő vágyában, hogy anya vagy apa lehessen. Jelen van egy gyermekét világra hozó anya ölelésében. Benne van egy vacsora elkészítésében és tálalásában. Benne van egy érzelmi tanácsadásban és vígasztalásban. Benne van egy féltésben, egy könnyben, egy aggódásban. Benne van az árva gyerekek látogatásában. Benne van egy nagybácsi gondoskodói szerepkörében. Benne van egy családi vacsora megszervezésében. Benne van a felismerésben, hogy gondoskodni milyen jó. Benne van a háziállatok ellátásban, simogatásában és etetésében. Benne van az óvónéni elalvás előtti meséjében. Benne van a betegek gondozásában. Benne van a gyermekem hangulatának átérzésében. Benne van az érzésben, hogy támogatom a másikat és én háttérben maradok. Benne van a lakásom berendezésében és a fészekrakásban. Ha ezeket egy ember megéli, a férfi épp úgy, mint a nő, akkor máris működteti a Rák zodiákust. Nincs mit megkérdőjelezni és nem kell semmit igazoljunk a társadalom felé.

moon

Az anyaság és Rák minőség nem csak a saját gyermekünk világrahozatalát és táplálását jelenti, egy sokkal tágabb fogalom, amit én úgy neveznék el, hogy az univerzum anyja. Szeretném megnyugtatni azokat, akik nem tudtak anyává vagy apává válni, hogy ezt a minőséget számtalan módon lehet még működtetni. Gondoskodhatunk kisállatokról, örökbe fogadhatunk, babusgathatjuk valaki másnak a gyermekét, babysitterkedhetünk és választhatjuk azt is, hogy mások érzelmi támogatójává válunk. Lehetünk szakácsok/szakácsnők, gyermekgondozók és szülésznők egyaránt. Egy nő nem abba betegszik bele, ha nem lehet természetes úton gyermeke, hanem ha ezt a gondoskodói minőséget valamilyen formában nem tudja megélni és mindeközben még a társadalmi elvárások valamint a családi minták is mázsás súlyként nehezednek rá. Vannak férfiak, akikben a Rák megélés igen erős, nekik ugyanezt tudom javasolni. Keresni kell egy olyan területet vagy elfoglaltságot, ahol másokról gondoskodhat.

Összegzés:

Nem kell minden nőnek anyává válnia, mert itt megint megjelennek a társadalmi elvárások. Ha valaki úgy érzi nem alkalmas erre a szerepre, akkor nem szabad eröltetni. A Rák hangsúlyos embereknek pedig javasolt átgondolni, hogy hol tudná kamatoztatni a benne élő Holdi szerepet. A lényeg, hogy az ember a saját útját járja. Bővebb felvilágosításért pedig keresse fel asztrológusát. 🙂

Megosztás:
Tagged , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..