2017.01.03.: Vénusz a Halakban -A lélekből születő alkotások ideje

A mai nappal a Vénusz belépett a Halak jegyébe és ezáltal egy igen érzelmes időszak elé nézünk.

Mivel a Halak víz jegy, így ilyenkor megjelenik bennünk az intuíció, együttérzés, és az igény arra, hogy szinte összeolvadjunk párunkkal és embertársainkkal. Ráérzünk mások érzelmi állapotára és igényeire, de ezáltal fennáll a veszélye annak, hogy nem tudunk elhatárolódni másoktól. Sokkal könnyebben esünk szerelembe és hajlamosak lehetünk idealizálni a kiszemelt személyt. Itt jól jöhet némi racionalitás, amit a Bak Nap most biztosít is számunkra.  Megbocsátóbbak és türelmesebbek lehetünk, főleg a segítségre szorulókkal szemben, de ne legyünk mártírok. Ebben az időszakban nagyobb az esély arra is, hogy csalók áldozatává váljunk, így nem árt némi óvatosság. Az nagyon jó, ha felismerjük mások igényeit, de ne felejtsük el érvényesíteni a sajátunkét sem.

Néha vonuljunk el és meditáljunk, hallgassuk meg a saját intuíciónkat, vajon mit súg nekünk? A Halak jel egy befele forduló energia és ilyenkor minden lelki szinten zajlik bennünk. Ez még nem a kifele cselekvés időszaka, inkább az érzelmi lezárásé. Ne akarjunk rohanni, hanem összegezzük a múltat, főleg addig, amíg a Merkúr is még hátramenetben van.

Művészeknek, festőknek, íróknak, költőknek igen termékeny időszak ez, melyben csodálatos alkotások születhetnek. A nagy művészek horoszkópjában általában mindig található Halak érdekeltség vagy neptuni fényszög valamely személyes planétájukkal.

A Vénusz 2017. február 4-én fog átlépni a Kos jegyébe.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..