2016.12.21.: Nap a Bakban – A fény erősödése

Karácsony előtt 3 nappal a Nap belép a Bak zodiákusba és innentől kezdve hosszabbá válnak a nappalok. Lezárul egy újabb kemény munkával töltött év.


A Bak zodiákus uralkodó bolygója a Szaturnusz, napja a szombat, színe a fekete. Asztrológiai háza a X. ház, a karrier és társadalmi pozíciók háza. Kardinális jegyet takar, tehát a kezdeményezés az erőssége. 

A harmonikus Bak szülött (Nap, Hold, Aszcendens, születési uralkodó a Bakban) céltudatos, kontrollált, hagyománytisztelő, családközpontú. Felnőtt mentalitású férfiként, nőként éli a mindennapjait. Felelősséget vállal családjáért és kész értük keményen dolgozni. Lehet, hogy az élet megedzette, de pont ezért tudja értékelni a család és szeretet fogalmát. Jól bánik az anyaggal és a pénzzel, de nem fösvény és szívesen ad. Csak az lehet a mienk, amit bármikor képesek vagyunk odaadni és ezt a Bak ember tudja is. Szívós, szorgos és kitartó. Szeret szerelni és bütykölni, valamint gyűjtögetni. Nehezen dobja ki felhalmozott tárgyait. Hajlamos túl szürkén és komoran látni a helyzetét és gyakran pesszimista. Sajátos szarkasztikus humorral bír, melyet nem biztos, hogy sokan értenek. Fontosak számára a tárgyak, mert föld jegyről beszélünk. Az ő olvasatában az élet nehézségek és akadályok sora. Szeret elvonulni és elmélkedni, ilyenkor hagyjuk őt magára. Tiszteli családját és fontos neki, hogy legyen egy szeretetteljes kör, akikhez hazatérhet. Nagyra értékeli a házasságot és a kimondott szónak nála súlya van. Hűséges és kész elköteleződni. A hagyományokat ápolja és elvárja, hogy szerettei is így tegyenek.

Szinte szomjazza a terhelést és kiváló munkaerő. Néha talán merev és görcsös. Megvan benne a kellő alázat és szívósság, hogy vezetői székbe kerüljön. Ennek érdekében szorgosan tör előre a ranglétrán. Mivel a Rák zodiákussal szemben álló jegy a Bak, így a család az a terület, ami összeköti őket. Amit a Bak megtermel és hazavisz, azt a Rák feldolgozza és integrálja a közös életükbe, érzelmein átszűri. Bak emberünk hűvös, racionális, elemző és kiváló stratéga. Lehet, hogy a dolgozó szobájában konkrét pénzügyi könyvelést vezet. Egy kapcsolat elején zárkózott és kőszívűnek tűnhet, de szeretettel még az ő kemény szíve is felolvad. Vágyik az elismerésre és gondoskodásra, persze ezt kimondani nem fogja. Figyelmes és szenvedélyes szerető, úriemberként udvarol szíve választottjának. Kardinális jegy, így domináns és vezetői vénával rendelkezik.
A diszharmonikus Bak szülött fösvény, konok és túl merev. A pénzét és értékeit nem osztja meg másokkal és elszigetelődik. Múltba réved és az ott átélt negatív élmények rabja marad. Szívét bezárja és nem enged közel magához senkit. Szkeptikus és gyanakvó. Életét csak a munka és a ranglétrán való feljutás tölti ki. A tárgyainak túl nagy jelentőséget tulajdonít, a szellemi dolgokat háttérbe helyezi. Beképzelt, önző, pökhendi és kritikus. Pesszimista és érzéketlen.

 

Mit kell megtanulnia?

Meg kell tanulnia lazítani és megélni az érzelmeit. Néha megpihenni és nem alábecsülni a gyengédséget és az intimitást.  Kreativitását és játékosságát érdemes fejlesztenie. A pénz és rangok helyett előtérbe kell helyezze a szeretetet és a családot. Meg kell nyitnia zárt szívét az új impulzusok felé és a spontaneitást kell elsajátítania. A jelenben kell élnie a múlt helyett. Töltsön sok időt gyerekekkel, mert így megélheti az önfeledt létezés állapotát. Szerelemben odaadást és némi önfeláldozást kell mutatnia partnere felé. Családjával szemben legyen engedékenyebb. Pénzét és tárgyait jószívűen meg kell osztani másokkal, akár adakozhat is. Sokat tanulhat a vele szemben levő jegytől, a Ráktól. 
Bak típusú hivatások: adóellenőr, restaurátor, minőségellenőr, antik kereskedő, régész, minden ami kontrollal és ellenőrzéssel analóg

Egészségügyi asztrológiában ide soroljuk a térdet és általánosságban a csontozatot.

 

Ha valakinek az Aszcendense a Bak jegyében van, akkor külsejében megjelenik egy felnőtt és koravén jelleg, szigorúbb arcvonások, csontos orr vagy áll. Idősebbnek és érettebbnek hat a koránál. Hízásra nem hajlamos és könnyen le tud fogyni. Szívesen visel feketét.

 

Mi kerül fókuszba ebben az időszakban?

Ebben az időszakban fontos felismerni azt, hogy bár kint sötét és hideg van, az igazi fény bennünk van és csak mi táplálhatjuk. Érdemes visszahúzódni, sokat otthon lenni, meditálni, terveket szövögetni, építkezni a jövőre nézve. Ez a felnőtté válás időszaka.

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a Bak Nap mely életterületünk világítja meg ebben az egy hónapban, akkor keressük meg a Bakban kezdődő házunkat. Ott kerül a fókuszba a felelősség és a kontroll, felnőtté válás témaköre. A Nap bevilágítja azt az életterületünket, amin áthalad.

Híres Bak szülöttek: Nicolas Cage, Mel Gibson, Denzel Washington, Jude Law

Boldog születésnapot kívánok minden Bak Napú olvasónak!

A Nap 2017. január 20-án fog átlépni a Vízöntőbe.

 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..