2016.12.19. – Mars a Halakban: A spirituális harcos útja

A mai napon a harc bolygója átlép a Halak zodiákusba. Ez az a hely, ahol nagyon nem érzi jól magát, mert a tüzes bolygó egy vizes jegybe lép. A hagyományos asztrológusi oldalam azt írná, hogy de szörnyű egy bolygóállás ez, de minden jegyhelyzetnek van szépsége és tanítása. Én magam is Halak Marssal éldegélek, van tapasztalatom.

A Halak Mars idején úgy érezhetjük, hogy erővel, tettekkel nehezen jutunk előre, lusták vagyunk cselekedni, sőt harcolni sem akarunk senkivel és semmivel. A céljainkat rugalmasabban tudjuk igazítani mások igényeihez, de vigyázzunk, hogy ne forgácsolódjunk szét és ne áldozzuk fel magunkat feleslegesen másokért.

aikido

A Halak Marsot úgy képzelhetjük el, mint amikor kinyitjuk a csapot és jó erősen jön a víz. A víznek ereje van, de kell tudjuk szabályozni. A víz a lélek, így ebben az időszakban a lelkünkben zajló folyamatokat kell jobban kontroll alá vonjuk, hogy ne mártírkodjunk a külvilág felé. Az önsajnáltatás nem old meg semmit. Tanuljuk meg önnön lelkünk vízcsapját szabályozni. Ez nem az az időszak amikor kívül kell harcoljunk. Önmagunkat kell legbelül legyőzzük. Le kell csillapítsuk az izzásunkat, hogy meghalljuk a lényeget. A Halak az utolsó zodiákus a 12 jegy közül, ilyenkor a lélek már elengedi ami feleslegessé válik és átadja magát az egyetemes egésznek. A Halak Mars időszakában rájövünk, hogy nincs kivel harcoljunk és ha bántanak minket, akkor nem a mártirkodás, hanem az elfogadás a kulcs. Csak úgy győzhetjük le támadónkat, ha kontrolláljuk a lelkünket, testünket, elménket és az ő támadását csak kivédjük. A Halak a tudatalatti területe is, tehát jótékonyan hat a jóga, kineziológia, a tai-chi, az úszás, a meditáció, csakra tisztítás és a keleti harcművészetek (aikido), ami az ellenség erejét irányítja vissza a támadóra. A Halak Marsot értelmezhetjük úgyis, hogy ekkor már vagyunk annyira intelligensek, hogy rájöjjünk a fizikai agresszió nem old meg semmit. Akivel nem lehet harcolni, azt nem lehet legyőzni sem.

swimming

Akinek születésekor a Halakban állt a vörös bolygó, arról elmondható, hogy nehezebben tud kiállni önmagáért, sokszor céltalan, bolyongó, ködös és nem tudja, hogy merre haladjon. Céljait úgy érheti el, ha lelkileg ráhangolódik mások igényeire. Érzelmileg kifejezetten erős és együtt érző lehet, ereje az érzelmességében van. Igénye van rá, hogy másokkal lelkileg összeolvadjon, sokszor úgy érzi, hogy a fizikai teste csak akadályozza őt ebben az életében. Ha a céljainak érzelmi tartalmat ad, akkor olyanná válik, mint egy megállíthatatlan sebes folyó, mely végül visszajut a forrásba, azaz a tengerbe, a nagy egészbe. És mi az egész ha nem cseppek összessége?

Kedvenc filmem, Az utolsó szamuráj és szeretnék ebből egy videó részletet megjeleníteni, ami a Halak Mars lényegét foglalja össze.

Katsumoto: Rosszakat álmodsz.
Nathan Algren: Ahogy minden katona.
Katsumoto: Csak azok akik szégyellik amit tettek.
Nathan Algren: Fogalmad sincs mit tettem.
Katsumoto: Láttál sok mindent, nem félsz a haláltól, sőt néha vágyol utána. Vagy nem így van?
Nathan Algren: De.
Katsumoto: Ezt ismerem. Azok vannak így ezzel, akik látták amit mi. Aztán eljövök ide az őseim földjére és itt eszembe jut, hogy akárcsak e virágok, mind meghalunk. Az élet ott van minden sóhajban, minden csésze teában, minden kioltott életben. Ezt látja meg a harcos.
Nathan Algren Minden sóhajban.
Katsumoto Ez a Bushido.

A film zenéjét pedig javaslom meditációra:

A Mars 01.28-án fog átlépni a Kos jegybe.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..