2016.09.23: Nap a Mérlegben – A kapcsolatok kiegyensúlyozása

2016. szeptember 23-án a Nap átlép a Mérleg csillagjegybe. Nézzük mit is jelent ez pontosan.


Személy szerint nagyon szeretem a Mérleg Nap időszakát. A Mérleg csillagjegy uralkodó bolygója a Vénusz, eleme szerint levegő jegy. Napja a péntek, színei a pasztell színek, mint zöld és rózsaszín. Asztrológiai háza a VII. ház, a kapcsolatok és külvilág, Te háza. Minősége szerint kardinális, azaz lendületbe hozó minőség.

erzelmi-7-merleg

A Mérleg típusú embert (Mérleg Nap, Hold, Aszcendens) nem érzékeljük dominánsnak és elsöprő erejűnek, mert indirekt módszerekkel éri el célját. Diplomatikus és egyezségre törekvő ember. Nagyon fontos számára a kiegyensúlyozott magánélet és ezért többre is hajlandó, mint a többi csillagjegy. Nem szeret egyedül lenni, ezért folyamatosan kifele figyel és ismerkedik, hasznos kapcsolatokat köt. Társasági és szociálisan érzékeny személy. Kiáll az igazság mellett. Önmagáról alkotott képét a külvilág visszajelzéseiből építi. Előnyös külseje miatt rengeteg riválisa akad, ez igaz lehet a Mérleg Aszcendensű és születési uralkodóval rendelkező személyekre is.

Kiváló szépérzékkel és művészi vénával van megáldva. A konfliktusokat messze elkerüli, mindent igyekszik megbeszélni. Természetesen nála is eltörik néha a mécses, akkor viszont igen látványos veszekedést produkál. Ha kibillen egyensúlyából idegessé és feszültté válik. A durva személyeket messziről elkerüli. Könnyen ismerkedik, de mindig érzékelhetünk egy hűvös távolságtartást a részéről. Szereti ha udvarolnak és kedveskednek neki. Nagyon hiú, ezért a külsejére az átlagnál több időt fordít, akárcsak az Oroszlán típusú személy.

Meg kell tanulnia szilárd döntéseket hoznia és nem azon gondolkodni, hogy mi lett volna ha a másik úton indul el.  További feladata a lélek harmóniájának megtalálása és fenntartása. Fel kell ismernie, hogy az igazság szubjektív, a maga szemszögéből mindenkinek igaza van. El kell fogadnia, hogy konfliktusok nélkül nincs béke és kiegyezés. A külső hangsúlyozása helyett, a lélek egyensúlyára kell fókuszálnia. Legmagasabb szinten az egyetemes szeretet és a szívből jövő béke megteremtése a feladata.

Mivel levegő jegy, céljait az eszével igyekszik elérni és ebből kifolyólag kiváló stratéga. Hajlamos rá, hogy több kiszemeltet tartson a tűzben, mert gyakran döntésképtelen, mindenkiben valami mást szeret. Nyílt és naiv, akárcsak a vele szemben levő Kos jegyű személyek. Érzéki és ebből kifolyólag lételeme a testi szerelem. Olyan partnerhez vonzódik, aki erőteljes, de előnyös külsővel bír. (természetesen ezt a személyes képlet dönti el)

catherine-zeta-jones

Nem a munkakedvéről híres, ő inkább megszervezi a dolgokat. Szeret szórakozni, táncolni, ismerkedni. A kötelezettségeket és a rutint nehezen tűri. Fontos, hogy szabadságában ne korlátozzuk.

Mérleg foglalkozások: diplomata, divattervező, stylist, lakberendező, kozmetikus, modell, párkapcsolati tanácsadó, táncos, művész.

Egészségügyi asztrológiában ide soroljuk a derekat, veséket, húgyutakat és azok betegségeit.

Azt hiszem a zodiákus témája nagyon aktuális kérdéseket feszeget, amivel manapság nem foglalkozunk eleget vagy túl sokat foglalkozunk vele. Ez a téma a szerelem, házasság, párkapcsolat és a női minőségek. A Mérleg Nap arra hívja fel a figyelmünket, hogy itt az ideje megvizsgálni emberi kapcsolatainkat, hogy mennyit adunk bele mi és mennyit a másik, teljesül-e mindkét fél akarata és hogyan lehet olyan kompromisszumokat bevállalni mindkét félnek, ami még nem terheli meg a kapcsolatot. Fontos, hogy a kapcsolaton vagy házasságon belül megőrizzük identitásunkat és merjük felvállalni véleményünket. Manapság a női-vénuszi minőségek megélése nem trendi vagy nem olyan formában, mint régen. Érdemes nőként a vénuszi minőségekkel többet törődni, odasimulni, romantikázni, fodrászhoz, kozmetikushoz menni vagy lecserélni ruhatárunkat, de mindezt úgy tegyük, hogy közben ügyelünk a külső-belső harmóniára és nem csak eljátsszuk azt. A rendezett külső kiegyensúlyozott belsőt takar és fordítva. Kiváló időszak új és előnyös kapcsolatok építésére és megerősítésére, diplomáciai és üzleti tárgyalások kivitelezéséhez.

Kellemes időszak ez a Mérleg és Kos Aszcendensű személyeknek, természetesen az egyéni képlet vizsgálata fontos.

Híres Mérleg szülöttek: Kate Winslet, Zac Efron, Catherine Zeta-Jones, Hugh Jackman

A Nap október 23-án fog a Skorpió csillagjegybe lépni.

Boldog születésnapot minden kedves Mérleg szülöttnek!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..