Asztrológiai ismeretek, Előrejelzés

2016.05.20: Nap az Ikrekben – “Az információk áramoltatása”

A Nap Ikrekbe lépésével egy levegős időszakhoz érkeztünk, melyben a könnyedségé és a kommunikációé a főszerep.


Az Ikrek zodiákus levegő elemű, minősége szerint pedig változó. Folyamatosan alkalmazkodik a környezetéhez és bármilyen szituációban feltalálja magát. Köszönheti ezt éles eszének, jó kommunikációs képességének. Uralkodó bolygója a gyors mozgású Merkúr. A Merkúr tehát az Ikrekben uralkodik, azaz domicil. A görög mitológiában Hermészt rendeljük hozzá, ő az istenek hírnöke. Hozzá tartozik továbbá a kereskedelem. A Merkúr napja a szerda, színe a halvány sárga és világos kék, illetve a tarka színek. Asztrológiai háza a 3.ház, ide soroljuk a barátokat, szomszédokat, rövid távú utazásokat, kommunikációt, a közvetlen környezetünket. Kettős jegyről van szó, mely megmutatkozik viselkedésében.

Miután a Kosban világra jöttünk és a Bikában megalapoztuk fizikai szükségleteink, az Ikrekben elkezdjük begyűjteni a világból jövő új ingereket és ezzel párhuzamosan megtanulunk járni és beszélni. A lélek itt még nagyon gyermeki, de folyamatosan kész tanulni.

 Az Ikrek típusú ember életét a ráció és logika irányítja, nem egy érzelmes típus. Típus alatt beszélhetünk Napról, Holdról, Aszcendensről és születési uralkodóról egyaránt (nekem pl. a születési uralkodóm Ikrekben található és vele együtt áll 2 fokon belül a Merkúrom, szintén Ikrekben). Az a feladata, hogy az információkat objektíven áramoltassa és ezáltal segítse a feleket a megoldások kidolgozásában. Minden közvetítői tevékenység testhezálló az Ikrek típusú embernek. Ha objektív és racionális véleményre van szükségünk, mert elakadtunk egy élethelyzetünkben, akkor mindenképp egy Ikreket kérdezzünk a megoldásról. Nagyon gyorsan képes reagálni és megoldásokat kidolgozni az emberek problémáira. Mozgékony, könnyed, barátkozós típus. Ő az aki még munka után is elmegy sörözni 10-20 haverjával és hajnalig beszélget velük. Inkább a szavak, mint a tettek embere. Talán ridegnek érezzük őt, pedig ez nem így van. Nagyon is érzelmes legbelül, de az érzelmi döntéseket sosem engedi meg magának. Szerinte értelemmel és logikával minden irányítható és megoldható. Ez egy kiváló tulajdonságuk, mert nem láttam még olyan Ikrek típusú embert, aki hónapokra betekerte volna magát egy érzelmi törésbe. Nagyon olvasott és jól informált, úgy érezhetjük, hogy mindenhez ért egy kicsit. Fontos, hogy megtanuljon elmélyülten fókuszálni és nem szabad feladnia dolgokat. Kapkodós és felszínes tud lenni.

erzelmi-3-ikrek

A monotonitást nehezen viseli, így Ikrek csemeténktől se várjuk el, hogy egész nap ugyanazt csinálja. A bezártságot nem tűri és párkapcsolaton belül is térre van szüksége. A problémákat nagyon szereti átbeszélni, ezáltal nem a tettek embere. Mindent fejben él át. Nagyon gyorsan és könnyen tanul, az agya mint a szivacs és kiváló a memóriája. Egy jó Merkúrral megáldott gyermek hamar kitűnik az osztályból. Mutassuk meg neki, hogyha elmélyülten tanul, akkor még nagyobb eredményekre képes. Kereskedői vénával született, jól bánik a pénzzel és eszesen forgatja vagyonát. Ne próbáljunk meg átverni egy Ikreket, mert nem fog sikerülni. Ellenben ő maga szeret füllenteni, ha a helyzet megkívánja tőle. Imád játszani és flörtölni, kifele forduló típus. Két perc alatt összebarátkozik az öreg nénikkel az orvosi rendelőben. Az Ikrek zodiákus egy gyermek archetípusa, akinek még a nemi jellegei nem alakultak ki. Ezért érezhetjük őket néha gyerekesnek. Öreg korukra is igazán fiatalosak maradnak. Sportok terén inkább a szellemi sportok illenek hozzá, de mivel igen mozgékony típus, ezért a tánc javasolható neki. Maratoni futó biztosan nem lesz belőle, de például egy aerobic órát szívesen végigugrál.

A szerelmi élete meglehetősen tervezett tud lenni. Átgondolja a dolgokat, elemzi a másikat, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár a kapcsolat. Szórakoztató partner, nagyon jól lehet vele beszélgetni és a kapcsolatunk egy Ikrek mellett biztosan nem laposodik el. Ne próbáljuk korlátozni őt és több órás sírással vagy hisztivel hatni rá, mert nem fog menni. Csak észérvekkel rúghatunk labdába. Szereti az értelmes és laza embereket. Érzelmeit nehezen fejezi ki, de nem lehetetlen tetten érni. A változatos randik és programok mellette garantáltak.

Nyelvérzéke átlagon felül, érdemes több nyelvet is elsajátítania. Sokkal gyorsabban megtanulja a nyelvtani összefüggéseket, mint mások, főleg ha a Merkúr jól pozícionált.

Sajnos a mai társadalmunk megrekedt egy gyerekes, nem jól megélt Ikrek jellegben. Egész nap a telefonunkat nyomkodjuk és mindent felülír a gyors kommunikáció és a világ tájékoztatása arról, hogy épp mit csinálunk. Fontos, hogy a nemi jellegeink szerint viselkedjünk, tehát hogy az Ikrek lépcsőfokról továbblépjünk.

Ikrek hivatások: tolmács, kereskedő, ügyfélszolgálatos, újságíró, riporter, ingatlan közvetítő, marketinges, külkereskedelmi ügyintéző, közgazdász.

Egészségügyi asztrológiában Ikrek terület a kezek, tüdő, légcső és ezek betegségei.

Képletünkben érdemes a Merkúrunk helyzetét és fényszögeit megvizsgálni, mert sokat elárul kommunikációs képességünkről. Ne ijedjünk meg, ha retrográd Merkúrral születtünk, ez pusztán annyit jelent, hogy ebben az életünkben a gondoltainkat alaposabban meg kell vizsgáljuk. Meg kell értsük, hogy egy adott döntésünket mi motiválja valamint karmikus leckék ismétlésére utal. Én is retrográd Merkúrral születtem. 🙂

A Nap június 21-én fog átlépni a Rák zodiákusba.

Híres Ikrek Napú sztárok: Liam Neeson, Johnny Depp, Angelina Jolie, Marilyn Monroe

Boldog születésnapot minden Ikrek szülöttnek!

Megosztás:
Tagged ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..