2016.02.19: Nap a Halakban-“A szeretet egysége”

2016.02.19-én a Nap a Vízöntő jegyéből átlép a Halak területére és ezzel elérkezünk a zodiákus kör utolsó jegyéhez.


A télnek lassan vége, érezzük, hogy jön a tavasz, de még pont a természet robbanása előtt vagyunk egy lépéssel. Ilyenkor még minden vizes, nyákos kicsit.  A kör lezárul a Halak a csillagjeggyel.

A Halak csillagjegy uralkodó bolygója Neptunusz, görög mitológiai alakja Poszeidón, a tengerek istene. Színe a tenger zöldes-kékes színei mint például a türkiz. Minősége szerint változó csillagjegyről beszélünk, tehát a dolgokhoz való alkalmazkodás neki könnyen megy. Eleme a víz. Olyan fogalmak tartoznak ide, mint: túlvilág, mindenki egy, álmodozás, művészetek, várandósság, megérzések, önfeláldozás, próféta, látó, megbocsátás, passzivitás, mártír szerep, befogadás, elfogadás, mások segítése, gyógyítás, megsejtés, lassúság, egyetemes szeretet, egyetemes egység, spiritualitás, szimbiózis, depresszió. Asztrológiai háza a 12.ház, tehát ha itt áll bolygónk, akkor életünk során találkozhatunk neptuni területekkel és élményekkel illetve ez hordozhat előző életes karmát is.

Mire a zodiákus körön a Halakhoz érünk, optimális esetben a lélek átment mind a 11 csillagjegy tapasztalásán és megérett a végső igazság, az egyetemes egység és szeretet, a minden egy élményére. A lélek ilyenkor beolvad a nagy közösségbe és már nem a fizikális dolgok foglalkoztatják. Kész feláldozni magát akár az emberiség megváltására is. Lemondott egójáról és egy más létforma felé tart, kész átlépni a túlvilágra, vagy 9 hónap után megszületni. A Kos csillagjegyben történik majd meg a fizikális leszületés. Nem különböztet meg senkit, mert érzi, hogy mindenki egy. Ez a lét és a lélek legmagasabb foka. Talán éppen emiatt okoz olyan nagy nehézséget a Halak típusú embernek megbírkózni az élet viharaival. Nem harcos típus. Inkább kikerüli az akadályokat, ahogyan a hal a vízben.

A Halak típusú ember álmodozó, gyöngéd, romantikus és ezt nem fél kimutatni. Nagyon jól elvan a saját világában, nem  igényel nagy rajongótábort vagy közönséget. Örül, ha elvonulhat és lelkileg feltöltődhet. Szívesen segít bárkin és önzetlen. Mindenkiben látja a jót. Sodródó érzelmei és hangulatai miatt hajlamos hangulatváltásokra. Ő nem érti, hanem érzi a dolgokat, hasonlóan a másik két vizes csillagjegyhez. Gyengéd és érzelmes szerető, kiszolgálja a másikat. Gyógyításban és karitatív tevékenységekben jeleskedik. Ő a gyengék, árvák megmentője. Munkatempója nem feltétlen gyors és kitartó, de nagyon termékeny művész és költő válhat belőle illetve olyan munkahelyeken remekelhet, ahol nincs olyan nagy kötöttség számára, hogy elvesszen vizes és intuitív jellege. Ilyen foglalkozások: drogprevenciós, szociális munkás, természetgyógyász, festő, médium, látó, zárt intézetben dolgozó, ápoló.

Pisces-Sign-Wallpapers.jpg

Mindenképp kell mellé egy olyan társ vagy pár, aki mederbe tereli szétforgácsolódó energiát vagy támogatja, amikor depressziós hangulatba süllyed és dolgai elúsznak. Hajlamos az önsajnálatra és a mártírkodásra, ezt meg kell tanulnia enyhíteni. Hajlamos késni, mert az időt nem érzékeli úgy. Fontos, hogy ne süppedjen hosszú időre depresszióba és képes legyen erejét összeszedni. A vízben márpedig sok erő van.  Talán ez a Halak típusú ember legnagyobb próbatétele: megőriznie intuitív jellegét, de úgy, hogy közben az élet gyakorlati dolgait is tudja kezelni. Könnyen befolyásolható jellemmel bír, ezért fontos, hogy ne hagyja magát ide-oda rángatni. Ne hagyja magát átverni és kihasználni, fejlessze emberismerő képességét.

Mivel a Neptun bolygóhoz soroljuk a szenvedélybetegségeket, ezért a Halak domináns ember hajlamos az alkoholba vagy drogokba menekülni, ha valami kudarc vagy csapás éri vagy túl durva számára a realitás. Természetesen magas szintű megélés esetén ez abszolút nem törvényszerű. A magas szinten működő Halak típus képes saját magát is gyógyítani és képes a megbocsátásra. Álmodozó jellege miatt, nagy terveket sző, majd előfordulhat, hogy ezekből nem lesz semmi. Családjához végtelenül gyengéd és szeret sok időt tölteni velük, de akkor is szüksége lehet egy kis elvonulásra időnként. Hagyjuk meg neki a teret erre. Imádja a víz minden formáját, vizes sportokban jeleskedhet. A víz minden formájával képes feltöltődni. Nehezen jön indulatba, de ha egyszer valami felidegesíti, akkor nehezen csillapodik le.

neptune-39403_640
Neptunusz

A Halak csillagjegyhez tartozik a várandósság és terhesség is, amikor a lélek testet ölt édesanyja hasában és egy nagyon szoros szimbiózis alakul ki közöttük, ez a határtalan szeretet élménye. Minden Halak típusú ember ebbe az állapotba vágyik vissza élete során és szüksége van felnőttként is egy olyan párra, akivel ezt újra és újra átélheti. Számára nehéz lehet az elválás és leválás és túl durva a világ. Ragaszkodó, érzékeny és szeretetteljes viselkedése miatt azonban nehéz nem szeretni, főleg ha már magasabb szinten éli meg önnön minőségeit.

Ha a Nap, Hold vagy Aszcendensed a Halak jegyében van, akkor biztosan érződnek ezek a tulajdonságok. I.házban álló Neptun bolygó vagy Neptunusz az Aszcendensen is Halak színezetet ad a személyiségnek illetve ha a Neptunusz fényszögeli az Aszcendenst.

Idézet:

“Mesélsz… és én hallgatlak. Boldogan. Mert ez a mese csodálatos. Mert ez a mese igaz. Mert ez a mese kettőnké. Mert ebben a mesében mindent meghallok. Mindent, amit szavakkal nem mondasz el. Mindent, ami a szavakon túl van. És én hallom ezt a mesét. A legszebbet. Amit a szemeiddel mesélsz. Amit a szemeimmel hallgatok.” Csitáry-Hock Tamás, forrás: citatum

Híres Halak szülöttek: Cindy Crawford, Drew Barrymore, Jon Bon Jovi, Liza Minelli, Michael Caine

A Nap március 20-án fog átlépni a Kos csillagjegybe.

Boldog születésnapot Minden Halak Napú szülöttnek!

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..