2016.02.03.: Vénusz a Kosban -Őszinteséggel a kapcsolatokért

Az asztrológiai tankönyvek szerint a Vénusz a Kosban nem igazán érzi jól magát, száműzött pozícióban van. Természetesen ebből a bolygóállásból is kihozható a legjobb.

A Kos Vénusz ideje alatt arra kell törekedjünk, hogy párkapcsolatunk belül az őszinteségünket és szenvedélyünket ne a másik ellen irányítsuk, hanem a problémák megoldásához használjuk fel. Ha őszinte kommunikációval, igazságosan, nyíltan kezeljük a másikat, akkor biztos a siker. Ellenben, ha neki támadunk, egóból cselekszünk, kapkodunk, kiabálunk és nem vizsgáljuk meg a magunk oldalát, akkor csak érzelmi romokat hagyunk magunk mögött. Fontos a kitartás gyakorlása, mert a Kos Vénusz amilyen könnyen jött, olyan könnyen szeret távozni, miután jól kiharcolta magát. A Kos legmagasabb megnyilvánulásában kész feláldozni tüzét másokért, tehát nekünk is ez a teendőnk ilyenkor. A Kos melegségével és dinamikájával helyrehozhatjuk párkapcsolati félreértéseinket és gondjainkat, sőt újra felmelegíthetjük a hitvesi ágyat is. 😉 A Kosokra jellemző lazasággal, erővel, nyíltsággal, őszinteséggel, gyermekiséggel sokat tehetünk másokért. A szexualitásban nagyon jól megélhető ez az energia.

Ebben az időszakban szeretünk háborús övezetben élni kedvesünkkel és embertársainkkal, de kérdezzük meg magunktól, hogy valójában ez miért jó nekünk? Fontos-e harcolni kapcsolaton belül vagy szép szóval is célt érhetünk?

Rengeteg nagy hévvel induló kapcsolat születik ilyenkor, aminek aztán gyorsan vége szakad, mert a felek rájönnek, hogy főleg a testiség tartotta össze őket. Erre van egy nagyon jó mondás: “Többet ésszel, mint erővel”

A Vénusz egészen június 6-ig a Kos jegyben fog tartózkodni, ugyanis lesz egy retrográd szakasza. Ettől sokan megijednek, de felesleges. A retrográd időszak általában a múlt rendezését hivatott megmutatni, tehát visszatérhetnek régi szerelmek vagy elfeledett érzések. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy tisztázzuk, amit eddig nem sikerült, mert anélkül nem tudunk érzelmileg tovább haladni. Jelezheti azt is, hogy a nőiségünkön kell többet dolgozzunk, hogy teljes önvalónkban megélhessük azt.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..