2016.01.23: Oroszlán Telihold- “A szív ereje”

Holnap este létrejön a csillagos égbolton az  újév első teliholdja, az Oroszlán jegyében. Ilyenkor a Nap és a Hold pontos szembenállásba kerül egymással és fontos üzenetet és lehetőséget hordoz.


A Nap a Vízöntőben jár és azt üzeni, hogy nyissunk a közösségi érdekek és az ideák, célok felé, de ez ellentétes azzal, amint az Oroszlán Hold szeretne. Ő szeretné ha tündökölnénk, szerepelnénk és elismernének minket, valamint ha sok hű alattvalóval vennénk körbe magunkat. Az Oroszlán fókusza inkább önmagán és a szerelmi életén van többnyire. Teliholdkor nehéz lehet a kettőt összehangolni és a hangulatunk a tetőfokára hághat. Lehetséges, hogy túlértékeljük magunkat vagy az önszeretetünk a béka feneke alatt van. Éppen ezért előfordulhatnak önérzetes jelenetek és hangos viták is.

Ennek a Teliholdnak az ereje abban rejlik, hogy elengedhetjük a minket lehúzó és lekicsinyítő érzéseket az életünkből, úgy hogy közben mások érdekeit sem toljuk háttérbe. Megtanulhatjuk tisztelni magunkat, de éppen csak annyira, amennyire szükséges. Megtanulhatjuk a szerelmet és a szív érzéseit választani a túlzott ideákkal és ésszel szemben. Az Oroszlán szívből szeret és nagylelkű, így hát nekünk is ideje az értékeink összegyűjteni és megélni.  Eljött az igazi szeretet és jószívűség estéje, de ehhez szükséges elengedni a gátló érzéseket és a jeleneteket, amelyben azt vágtuk a másikhoz, hogy nem is vagyunk számára elég fontosak. Csináljunk most valami olyat, amivel kényesztetjük magunkat, legyen az egy romantikus vacsora, egy fodrász, egy vásárlás. A világnak nagy szüksége van nagylelkűségre, ezért legyünk mi azok, ezzel példát mutatva másoknak. A jó uralkodó maga is kiveszi a részét a munkából és tiszteli önmagát valamint a nép szereti őt. Őszinteséggel és nyíltsággal közelítsük meg az életünkben jelen levő gondokat.

Ez a telihold kiváló alkalom a múlt lezárására, amelyben még visszahúztak minket fals nézeteink önmagunkról. Ehhez a retrográd Merkúr is adja az energiáit, ami január 25-ig tart élesen a Bak jegyében. A Jupiter retrográd mozgásba váltott január 8-án, így a tanulásnak most szorgalommal és alázattal kell végbemennie, de ezek inkább belül zajló, csendes folyamatok. A Mars a Skorpióban pedig a képességet és erőt adja ahhoz, hogy szembenézzünk félelmeinkkel és árnyoldalunkkal, ami abban gátol, hogy ragyogjunk.

Oroszlán és Vízöntő, másodlagosan Bika és Skorpió érdekeltségűek erősen érezhetik a telihold hatását. (Nap, Hold, Aszcendens vagy születési uralkodó az említett jegyekben). Amelyik házban létrejön a telihold az Oroszlánban, ott érdemes a szív és önbecsülés témáit megvizsgálni és a gátló faktorokat megtisztítani.

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..