2016.01.20: Nap a Vízöntőben – “A célok ideje”

2016.01.20-án a Nap átlép a Vízöntő jelbe és ezzel egy légiesebb hónap jön el. Fókuszban a célok, ideák, ötletek, újítások lesznek.


A Nap a Vízöntőben a hagyományos asztrológia szerint nem érzi olyan jól magát, mert itt van legtávolabb uralmi jelétől, az Oroszlántól. Ez szomorúságra nem ad okot, hiszen minden jelnek megvannak az erősségei és gyengeségei.

A Vízöntő időszakában még javában esik a hó, de a tavasz már egyre közelebb van és az ember elkezdi tervezni, hogy mit fog csinálni a jó időben és hogyan adja le a plusz kilókat. Pozitívabb és bizakodóbb, mint a Bak időszak alatt.  Itt már látjuk a fényt az alagút végén.

astro-16-512
Uránusz jele

A Vízöntő uralkodó bolygója az Uránusz. Ehhez a bolygóhoz olyan fogalmak tartoznak mint: jövő, cél, perspektíva, ideák, ötletek, újítások, forradalmak, reformok, felfedezések, feltalálók, elektromosság, okostelefonok és futurisztikus témák, űrutazás, nagy távolságok áthidalása, repülés. Az Uránusz radikális változtatásokat hozhat, melyek nagyon hirtelen történnek meg.  A 11. házat soroljuk hozzá a születési képletben és itt találjuk a pártfogókat, alapítványokat, segítőket, igaz barátokat, közösséget is. Egészségügyi asztrológia szerint ide tartozó testrészeink a: lábszár, boka, alkar, csukló, idegek, agyi idegrendszer, mentális részek. Színei: neon színek és az ibolya, valamint a királykék.

A Vízöntő levegő jegy és fix minőség, tehát nehezen változtat a nézetein, ötletein és makacs. Pozitív jel, tehát optimista, bizakodó, extrovertált. Éppen ezért mindig hisz embertársaiban. Nehezen érti meg egy-egy ember érzéseit, de képes arra, hogy egy egész nagy csoportot istápoljon, oktasson. Kiváló barát és pártfogó. Makacs és állhatatos, igényli a változatosságot. Gondolkodása sokrétű és extrém, modern. Szeret a közösségért cselekedni és inkább nagyobb tömegekben gondolkodik, mintsem az individuum szintjén. Ebből kifolyólag nagyon könnyen ismerkedik, szereti a közösségi és baráti programokat, nem egy otthonülős típus.  A Vízöntő hangsúlyos ember pontosan tudja mit nem akar és fél elköteleződni. Jelmondata: Szabadság, testvériség, egyenlőség. Az Oroszlán jeggyel ellentétben nem uralkodik másokon, inkább másokért ötletel, kutat, alapítványokat pártfogol, oktat. Ezt a levegő elemnek köszönheti. A Vízöntő az Ikrek jegy magasabb oktávja. Megkötni nem lehet és nehéz meggyőzni igazunkról. Kicsit hóbortos, szeret viccelődni és kedveli az extrém dolgokat, amik nem mindennapiak. Szeret másképp kinézni, gondolkodni, viselkedni, mint a nagy tömeg. Akkor járunk jól egy Vízöntővel, ha nem akarjuk neki megmondani, hogy mit tegyen és nem rakunk rá nagy elvárásokat, mert azok alól hajlamos kibújni a szabadság nevében.

uranus
Uránusz

Magánéletében is kicsit extrém, nem az a házasodós típus, lassan kötelezi el magát. Kiszámíthatatlan és hirtelen tud lenni. Ha el szeretnénk taszítani magunktól egy Vízöntő típust, akkor csak elég ha nyilvános féltékenységi jelenetet rendezünk egy közös program alatt. A szerelmet is mint szellemi élményt kezeli, éppen ezért nem érzelgős típus. Inkább agyal, mintsem érez.  Ő biztosan nem akar úgy élni, mint mások. Extrém és nyitott minden új dolog kipróbálására a szerelmével. Sokszor inkább csak beszél róla, mintsem csinálja a dolgokat. Nem az a tipikus feleség, férj típus, aki otthon ül és vezeti a háztartást. Tevékenységeibe és ötleteibe szereti a párját is bevonni. Romantikát ne várjunk tőle, nem az érzelmek embere, de igen megértő és konstruktív tud lenni. Lelkesítő gondolataira és pártfogolására biztosan számíthatunk.

Olyan hivatás való neki, ahol másokkal együtt ötletelve dolgozhat egy nagyobb és nemesebb cél érdekében, ilyen lehet az alapítványi munka, a feltaláló, kreatív igazgató. Valamint olyan hivatásokat sorolunk ide, amik 150 éve még nem voltak, például: programozó, rendszergazda, távközlés, innováció, pilóta, fényképész. Munkájában is, mint magánéletében az önállóság igen fontos számára, a despotikus főnököt nem tűri. A kivitelezésben már nem annyira erős, ezt jó ha másra bízza. Csapatmunkában erős és hatékony. A pénz nem foglalkoztatja, csupán ahhoz kell neki, hogy ötleteit és elképzeléseit megvalósíthassa.

Meg kell tanulnia nem azonnal továbbállni, ahogy egy új dolog vagy terület kerül a látókörébe és nem szabad felrúgnia mindent az új nevében. A gyakorlati kivitelezést is erősítenie kell.  Fontos, hogy elfogadja és tisztelje a hagyományokat, mert az nem azt jelenti, hogy az újításoknak nincs helye. Mivel folyton a jövőn és a célokon jár az agya és türelmetlen tud lenni, ezért a jelenben élést és higgadtságot is tanulnia kell. Az elköteleződés és lehorgonyozás is nagy kihívás számára. Egy Oroszlán típustól megtanulhatja az önkontrollt, türelmet, kitartást, irányítást, fókuszt, összeszedettséget és a vezetés minden kis fortélyát. Általában idegesítőnek tartja az Oroszlán típusú embert, de idővel mindketten rájönnek, hogy nagyon is kiegészítik egymást.

Erősségei: kreatív, modern felfogású, eszes, elfogadó, kíváncsi, segítőkész, nagyban gondolkodik, segítőkész, elfogadó, könnyed, nyitott a változtatásokra, független, talpraesett, vicces.

Gyengeségei: makacs, hirtelen, nem képes beilleszkedni, lázadó, merev, hagyományokat nem tisztelő, hűvös, szétszórt, bohókás, változás utáni vágy miatt semmit nem valósít meg, mindig újba kezd.

Ha fel akarunk idegesíteni egy Vízöntő típusú embert, akkor legyünk buták, önzőek, szűk látókörűek, merevek, régimódiak, depresszívek, embergyűlölők, hisztérikusak, féltékenykedők, birtoklóak és sűrűn próbáljunk meg másokat elnyomni.

A Nap Vízöntőbe lépése megvilágítja azt az életterületünket a személyes képletünkben, amelyik a Vízöntőben indul. Ebben az időszakban érdemes tervezni, ötletelni, lejegyzetelni minden gondolatunk. Gondolkodjunk rajta, hogy hogyan képzeljük el a jövőnk és ehhez milyen lépések szükségesek. Erősödhet a függetlenség és szabadság iránti vágyunk és szívesen próbálunk ki új és extrém dolgokat, programokat. A Vízöntő a harmadik levegős jegy, utána már csal a Halak jel található a zodiákus körön.

Ha valakinek az Aszcendense a Vízöntőben van, akkor valamilyen különcséget biztosan találunk az öltözködésében, legyen szó egy rikító hajszínről vagy egy érdekes szabású felsőről. A lényeg, hogy ne legyen olyan, mint a többiek. Általában magas és hosszúak a végtagjai, kissé csontos, de nem szikár. Gyakran van rikító kék szeme és nevetéskor esetleg látszódik az ínye is.

Híres Vízöntő Napú szülöttek: Christian Bale, Robbie Williams, Ashton Kutcher, Rene Russo, Elijah Wood, Jennifer Aniston

A Nap 2016.02.19-én fog átlépni a Halak jegybe.

Boldog születésnapot kívánok minden Vízöntő szülöttnek! 

Megosztás:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..